in

Filipu ubio trojicu dilera jer su mu brata navukli na drogu: Sud donio zastrašujuću odluku |

Filip Zavadlav je 11. januara 2020. godine, naoružan kalašnjikovom i iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga, krenuo u ubilački pohod u samom centru Splita. Ove osobe su iznuđivale, prijetile i fizički napadale njegovog brata. Filip nije pripadao kriminalnom miljeu i nije uživaoc droga i ostalnih opijata. Nakon dugog terora koje je pretpjela familija Filipa Zavldaova on je krenuo u osvetnički pohod, te je hicima iz kalašnjikova likvidirao Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vreme ubistva nalazili na dva motora. Tom prilikom on je ispalio 37 hitaca iz automatske puške “kalašnjikov”.

– “Ovaj događaj je jedan od najbrutalnijih događaja, ne samo u Dalmaciji nego i u Hrvatskoj. Držimo da će se ovom sankcijom utjecati na sve ljude da ne čine kaznena djela, kroz jačanje svijesti o odgovornosti” – istaknula je sutkinja Višnja Strinić, koja je na čelu Vijeća županijskom sudu u Splitu, koje je donijelo presudu.

Filip Zavadlav je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora. On je za svako ubistvo koje je počinio dobio po 15 godina zatvora, a sve je to objedinjeno u kaznu zatvora od 40 godina.

Tužilaštvo je tokom postupka insistiralo da se radi o tri teška ubistva iz bezobzirne osvete, za koja se može dobiti višegodišnja kazna zatvora i najviše 50 godina.

Kao otežavajuća okolnost uzeto je to što je koristio automatsku pušku pored koje stradali nisu imali šanse, kao i to što do danas nije izrazio saučešće porodicama poginulih. Kao olakšavajuće okolnosti uzete su značajno smanjena odgovornost i teške porodične prilike.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Prije nego što postaneš zemni prah, razmisli

Znate li zbog čega je Rožaje dobilo ulicu u Beogradu? |