in

Fejsbuk promijenio ime

Mark Zakerberg saopštio je da je kompanija Facebook zvanično promenila ime.
Kako je navedeno, od sada će se zvati „Meta“.

Mark Zakerberg, suosnivač i izvršni direktor Fejsbuka na konferenciji Facebook Connect je objasnio da je kompanija posvećena budućnosti i da će, dok s jedne strane rade na svojim društvenim mrežama, graditi i nove platforme budućnosti kao što je metaverzum Horizon, zbog čega žele da kompanija ne bude poznata samo po Fejsbuku, kao što je to oduvek već kao brend koji će biti vlasnik Fejsbuka, Instagrama, Vacapa, Horizona i mnogih drugih platformi u budućnosti.

„Znam da će neki ljudi reći da ovo nije vreme da se fokusiramo na budućnost i želim da priznam da postoje važna pitanja na kojima treba raditi u sadašnjosti. Ali, uvek će ih biti“, rekao je Zakerberg i dodao:
„Dakle, sudeći po mnogima, jednostavno nisam siguran da li će ikada biti dobar trenutak da se usresrede na budućnost. Ali, takođe znam da ima mnogo vas koji se osećate isto kao i ja. Živimo za ono što gradimo. I dok pravimo greške, nastavljamo da učimo, gradimo i idemo napred“

Zakerberg je takođe najavio da Messenger pozivi dolaze u VR obliku, ali i osnivanje virtuelnog tržišta u kojem programeri mogu da prodaju virtuelnu robu i novi početni ekran u Oculus Quest-u kako bi ćaskanje i igre u vituelnom svetu učinili društvenijim.
Podsetimo, Zakerberg je najavio promene prošle nedelje i da će firma doživeti ribrending, pa će se tako kompanija koja u vlasništvu ima i Instagram i WhatsApp zvati Meta. (Nova)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Iz Njemačke doputovao sa snajperom u prtljagu, sva oprema košta 4.000 eura

NENAD ČANAK DOBIO POZIV ZA SASLUŠANJE: “Ne znam šta hoće od mene, ali mogu da naslutim”