Evropska Kolumbija: Kako Vučić brani kriminalce

Izvor: Direktno.rs

Aleksandar Vučić, javio se sinoć direktno iz Dubaija i iskazao svoj stav o prvooptuženom za proizvodnju marihuane na najvećoj plantaži te vrste u Evropi, Predragu Koluviji. Međutim, ovo nije prvi put da Vučić otvoreno staje na stranu onih koji su osumnjičeni ili optuženi za razne oblike krivičnih dela. Na isti način na koji danas brani Koluviju, branio je nekada i Saleta Mutavog i Acu Rošavog.

Intervju koji je Predrag Koluvija dao svom advokatu, Vladimiru Đukanoviću, skandalizovao je javnost, kako samim činom davanja intervjua, tako i samom sadržinom izrečenog, iz koje je jasno da je u svojim poslovima bio uveliko povezan sa državnim aparatom. Usput, učinio je i veliku uslugu Aleksandru Vučiću, pomenuvši njegovog glavnog unutarstranačkog rivala, Nebojšu Stefanovića, kao nekog ko mu je nudio slobodu u zamenu da optuži Andreja Vučića.

Zato se naprednjački lider, pravo iz Dubaija, gde je, navodno, otišao da promoviše Srbiju, odužio Koluviji tako što je javno stao u njegovu odbranu.

– Taj čovek je proveo dve godine u pritvoru, ne postoji sličan slučaj da je čovek za takvo krivično delo bio dve godine u pritvoru, a da se pritom vodi hajka zašto nije i dalje u pritvoru. Vrlo čudno, složićete se, jer on nije ubio nikoga, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično, već, koliko sam razumeo, tonu marihuane, koju su pola okruženja i Nemci i ostali legalizovali. Što on takođe negira da je imao uopšte… – rekao je Vučić o Koluviji.

E sad, možete li da zamislite nekog šefa države ili vlade u svetu koji javno, bez imalo blama, izađu pred TV kamere i usude se da ocenjuju proces protiv okrivljenih narko bosova i stanu u njihovu odbranu? To, naravno, Vučiću nije prvi put, što govori koliko je aktuelni režim u Srbiji duboko zavisan od kriminala i koliko su mu kriminalne strukture oslonac u vršenju vlasti i zavođenju diktature.

Tako je, svojevremeno, Vučić branio Aleksandra Stankovića, nakon što je u društvu Velje Nevolje pretukao generalnog sekretara FK Partizan, Miloša Vazuru i njegovo obezbeđenje, u aprilu 2016. godine.
Izvor: Direktno.rs
– Jedini je pušten onaj koji nikoga nije pipnuo. Je l’ treba da ga ubijemo što nikoga nije udario? Taj jedan nije nikoga pipnuo, šta želite od nas, da pratimo i da se naši organi, policija, tužilaštvo i pravosudni organi ponašaju u skladu sa novinarskim željama – upitao je vidno uzbuđeni Vučić, nakon što je Mutavi pušten iz policijskog pritvora.

Sale Mutavi je bio poznat po svojoj kriminalnoj prošlosti i uspešno je izbegavao odlazak na odsluženje kazne od pet godina na koju je osuđen 2013. godine, zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. Sudije su mu čak 12 puta odložile zatvor, jer zbog navodno lošeg zdravlja nije bio spreman za robiju, ali je zato redovno odlazio na utakmice Partizana, čak i sedeo u počasnoj loži u društvu najviđših funkcionera.

Koliko je Vučić bio besan nakon likvidacije Mutavog, koji je poslušno ispunjavao njegove zadatke, svedoče i sledeće njegove reči, koje su nezamislive u civilizovanom svetu:

– Ta banda, mafija i ubice koji misle da mogu da haraju Beogradom i da je Beograd njihova prćija, jer su tako naučili, suočiće se sa žestokom pesnicom države. Dobro će da zapamte monstrumi – rekao je Vučić koji je samo nekoliko meseci ranije tvrdio kako je država nemoćna pred kriminalom i huliganima.

I za Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, kojeg policija dovodi u vezu sa kavačkim klanom, a poznat je i po bliskosti sa Veljom Nevoljom, Vučić je pun hvale i lepih reči. Pogotovo što je Rošavi i najbolji prijatelj sina mu Danila.

– Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan – rekao je Vučić, nakon što su u javnosti prikazane slike Rošavog i Danila i dodao:

– Niti mogu da plačem, niti mogu da kukam, jer ovde se ne radi o meni, ovde se radi o uništavanju života jednom dečaku. Čak i za te momke koje govore, reč je o navijačima, nekim od navijača. Nikakvi članovi kavačkog klana nisu. Sve su izmišljali.

Inače, Vidojević je član navijačke grupe „Janjičari”, a sudi mu se za demoliranje kluba „Komitet” u Beton hali u Beogradu. Vidojević je u previranjima na južnoj tribini proteklih godina, postao blizak upravo Aleksandru Stankoviću i Veljku Belivuku, za koga se vezuju mnogobrojna monstruozna ubistva. Za incident u Beton hali optuženo je njih jedanaestoro, među kojima je i Vidojević. Oni su na početku procesa negirali – da su upali u klub, onesposobili radnike obezbeđenja, a potom lomili inventar i povredili nekoliko gostiju.

Dobrodošli u evropsku Kolumbiju!

Izvor: Direktno.rs

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts