in

EVO KO ĆE PREUZETI BRIGU O DJECI ŽENE KOJA SE UDAVILA U JEZERU

Maloljetne ćerke Bojane Sekulić (38) iz Nove Varoši, koja se prekjuče popodne utopila u Zlatarskom jezeru, s obzirom da im je prije nekoliko godina preminuo i otac, najverovatnije će se preseliti u Beograd i brigu o njima preuzeće dvojica ujaka.

Njihova majka je stradala u ponedeljak nedaleko od brane Zlatarskog jezera u Kokinom brodu, mjestu zvanom Kokića strane, njeno tjelo ronioci Žandarmerije izvukli su juče, a danas će, pored pokojnog supruga, biti sahranjena u jednom selu kod Ljubovije.

Iz Nove Varoš je jutros ka Ljuboviji, na Bojaninu sahranu, krenuo minibus u kome su đaci, nastavnici i direktor Osnovne škole “Živko Ljujić” u koju su išle ćerke nesrećne žene. Po svemu sudeći obe će nastaviti školovanje u Beogradu.

– Jedan od dvojice njihovih ujaka izrazio je želju da on i njegov brat, koji žive u Beogradu, preuzmu staranje o sestričinama, i tako će verovatno, u dogovoru sa Centrom za socijalni rad, i biti. Sa djevojčicama u Beograd će i njihova baka, Bojanina majka – kaže za “Blic” Radosav Vasiljević, predsjednik opštine Nova Varoš.

Opština će, najvaljuje on, novčano pomagati Bojaninim ćerkama do njihovog punoletstva.

Autopijac.com

Podsjetimo, Bojana je sa ćerkama, od kojih je starija završila osmi, a mlađa peti razred, kobno popodne provodila na potonu u Kokića stranama gde su se njih tri sunčale. Negde oko 17 sati ona i još jedna ćerka su ušle u vodu do kolena da se rashlade. Novovarošanka je bila neprivač i nije poznavala ćud jezera čiji nivo je neoubičajeno mali za ovo doba godine.

U Kokića stranama uz plićak u obalu odmah se nadovezuje velika dubina. Bojana to nije znala. Stala je na muljevito dno na kome se poklizala i koje ju je povuklo u dubinu. U vodi je bila i jedna od njenih ćerki koja je uspjela da se dokopa kopne. Djeca pred čijim očima se sve izdešavalo počela su da vrište, dozivaju u pomoć, ali nje za Bojanu nije bilo.

Ronilački tim Žandarmerije, nedugo pošto je započeo akciju, juče pre podne je pronašao Bojanino tijelo blizu mjesta gdje ju je jezero progutalo.

Bojana je bila udata u mjestu kod Ljubovije, ali se posle suprugove smrti, koji je preminuo u 32. godini, vratila u Novu Varoš. Sa ćerkama i majkom živjela je u stanu koji je naslijedila od oca, a radila je kao ugostiteljski radnik u restoranu na Kokinom brodu, naspram mjesta na kome se udavila.

– Bila je divna žena, odličan radnik i kolega. Poštovala je sve nas, zato je i bila poštovana. Kako je bila lošeg materijalnog stanja svim snagama se borila da zaradi i djecu izvede na put – ispričali su u restoranu u kome je Bojana Sekulić bila zaposlena.

(Kurir.rs/Blic)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Mane u svom selu izgradio bolnicu i školu, komšijama daje po 70 eura

Turski predsjednik Erdogan primio saudijskog prestolonasljednika Bin Salmana