ERDOGANOVA EMOTIVNA PORUKA USRED NOVOG PAZARA – Mi braću iz Sandžaka…
in

ERDOGANOVA EMOTIVNA PORUKA USRED NOVOG PAZARA – Mi braću iz Sandžaka…

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da će nastaviti da podstiče turske preduzetnike da ulažu u Srbiju, on je obraćajući se video porukom okupljenima u Novom Pazaru gdje je otvoren generalni konzulat Turske, kazao da su odnosi Turske i Srbije sve bolji na svim poljima i dodao da će u budućnosti biti realizovani veoma značajni zajednički projekti.– Investicije naših privrednika obezbjeđuju zaposljenje ljudima širom Srbije, a državi dodatnu vrijednost. Nadamo se da će sljedeće godine u saobraćaj biti pušten put Novi Pazar-Tutin – kazao je Erdogan.

On je dodao da Turska nikada neće zaboraviti solidarnost Srbije kada je u toj zemlji organizovan puč.– Zahvaljujem se svom dragom prijatelju, gospodinu Vučiću, na podršci po svim ovim pitanjima. Draga braćo, solidarnost koju ste pokazali prilikom izdajničkog pokušaja puča u Turskoj nećemo zaboraviti. Još jednom je pokazano da mi jedni druge osećamo kao braću. Gospodin Aleksandar Vučić bio je jedan od prvih lidera koji nas je podržao u noći 15. jula. Nikada nećemo zaboraviti hrabar stav dragog prijatelja Vučića u kritičnom trenutku za našu zemlju. Radeći zajedno, isteraćemo izdajničku grupu FETO i sa Balkana – kazao je Erdogan i dodao da Turska „Srbe, Hrvate, Bošnjake, Albance i sve ostale narode koji žive na prostoru Balakana vidi kao prijatelje sa kojima smo vekovima živeli zajedno i sa kojima ćemo i ubudućnosti sarađivati na svim poljima.

– Verujemo da balkanske narode očekuje prosperitetna budućnost ako budu delovali u duhu prijateljstva, solidarnosti i saradnje. Mi braću iz Sandžaka vidimo kao most prijateljstva između Turske i Srbije. Svi smo svedoci koliko naša jaka emotivna povezanost pozitivno utiče na naše bilateralne odnose – rekao je Erdogan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Milo i Vučić bi na Cetinje da ruše Krivokapića, plaše se istrage protiv kavčana

Milo i Vučić bi na Cetinje da ruše Krivokapića, plaše se istrage protiv kavčana

Sandžački bokseri Remzo Iković i Enis Adrović kandidati za Svjetsko i Evropsko prvenstvo

Sandžački bokseri Remzo Iković i Enis Adrović kandidati za Svjetsko i Evropsko prvenstvo