in

EPILOG PREVIRANJA UNUTAR SPP SJENICA: Nusret Nuhović isključen iz članstva

blank
Foto: SPP/Screenshot

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) jučer je jednoglasno isključilo iz članstva ove stranke Nusreta Nuhovića iz Sjenice, saopćeno je iz SPP-a.

“Stranka pravde i pomirenja najoštrije osuđuje zlonamjerne napade na funkcionere Stranke pravde i pomirenja u ambijentu kada Opština Sjenica niže uspjehe i kada je uzor ostatku regije Sandžaka kako se izlazi iz finansijske krize u koju je ovu Opštinu dovela prethodna vlast, a koju su činile SDA i SDP kroz razna zaduživanja”, navodi se u saopćenju SPP-a.

Naglašena je puna podrška opštinskoj vlasti u Sjenici na čelu sa predsjednikom Opštine Munibom Mujagićem.

SPP je sopćila da ne podržava smjenu v.d. direktora Direkcije za uređivanje grada, direktora Javnog komunalnog preduzeća i predsjednika Skupštine Opštine Sjenica.

Također, Predsjedništvo SPP se zahvalilo koalicionim partnerima, koji sa ovom strankom čine vlast u Sjenici, na “korektnim odnosima i radu u interesu građana Opštine”.

“Divlja rijeka” podijelila SPP u Sjenici

Nuhović je, podsjećamo, nedavno smijenjen sa funkcije v.d. načelnika Opštinske uprave Sjenica.

Autopijac.com

Krajem jula grupa od pet odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Sjenici, koju predvodi Fadil Nikšić, zatražila je hitno zakazivanje sjednice Skupštine opštine Sjenica.

Oni su tada saopćili da će ubuduće samostalno učestvovati u radu opštinskog parlamenta. U obavještenju koje je dostavljeno predsjedniku SO-e Sjenica Rejhanu Kurtoviću navode da će tako biti “sve dok se ne riješi pitanje načelnika Opštinske uprave”.

blank
Usame Zukorlić sa grupom nezadovoljnih odbornika SPP u Sjenici (Foto: SPP)

Naveli su da je za načelnika u Opštini Sjenica postavljeno lice koje koje nema radni odnos i status službenika u Opštinskoj upravi i da “to lice ne ispunjava uslove za načelnika Opštinske uprave”.

Zatražili su da im se objasni pitanje “nezakonite smjene načelnika Nusreta Nuhovića”, te slučaj javne nabavke u kojoj je učestvovalo preduzeće “Divlja rijeka” čiji je direktor Nuradin Kurtović, član Opštinskog vijeća Sjenice.

Smatraju da je to pitanje “motivisalo Nuradina Kurtovića da podnese inicijativu o smjeni načelnika Opštinske uprave”.

U dopisu se navodi da je smijenjeni načelnik predhodno odbio da dodijeli poslove izvođenja radova kod Učeničkog doma u Sjenici preduzeću “Divlja rijeka” zbog “sukoba interesa”.

Opštinsko vijeće Sjenice je prije nekoliko dana za novog načelnika opštinske uprave imenovalo dipl. pravnika Adnana Ciljevića. Ciljević je predsjednik Mladih SPP Sjenica i predsjednik opštinske izborne komsije.

Vlast u Sjenici predvodi Stranka pravde i pomirenja sa koalicionim partnerima: SNS, SPS,PS i GG. U opoziciji su SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Sandžačka demokratska parija čiji je osnivač Rasim Ljajić.

Izvor: Sandzacke.rs

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Kupili smo njegov jezik za deset hiljada dirhema, da ne bi širio smutnju među ljudima

Turska u martu naredne godine predstavlja nacionalni borbeni avion Hurjet