in

Emotivni navijači Irana u suzama za vreme intoniranja himne, igrači ovaj put pjevali |

Poznato je da su fudbaleri Irana u prvom meču na Mundijalu protiv selekcije Engleske odbili da pjevaju himnu svoje države, a to je protumačeno kao protest protiv režima u toj zemlji.

Mnogo prašine diglo se u javnosti zbog toga jer se smatra da su to igrači Irana uradili kako bi pokazali podršku ljudima koji već neko vrijeme izlaze na proteste protiv režima u Iranu, a nažalost kada je ova reprezentacija u pitanju to je glavna tema i u Kataru.

I pred mečeve Irana na press konferencijama novinare većinom zanimaju političke teme i stavovi igrača oko dešavanja u njihovoj zemlji nego fudbal što je jasno dosadilo i članovima ove reprezentacije.

Tako je selektor Carlos Queiroz pred meč protiv Velsa odbio da priča više na tu temu i poručio je da ne želi da njihovi igrači dobijaju takva pitanja i da je bitno sada da se samo fokusiraju na Mundijal i fudbal.

Da su se stvari malo smirile vidjelo se i pred sami početak današnje utakmice protiv Velsa.
Oglasi

Ovaj put reprezentativci Irana su iz sveg glasa pjevali himnu svoje države i vidjelo se na njihovim licima koliko su motivisani da što bolje odigraju meč protiv Velsa i poprave loš utisak nakon poraza od Engleske.

Queiroz je poručio da želi da igrači misle samo na fudbal i tražio je od novinara da poštuju taj stav i ne zamaraju njega i igrače Irana nekim političkim temama.

Također, s druge strane s tribina su se mogli čuti zvižduci tokom intoniranja himne Irana, a pojedini navijači ove reprezentacije su bile u centru pažnje tokom prenosa zbog toga što su neutješno plakale.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Kosovo: Kurti napadnut zbog tablica, gađali ga trešnjama (VIDEO)

Desničarska Evropa uz podršku SAD-a radi na palestinizaciji BiH