in

Edukacija mladih o bezbednosti u saobraćaju

Prijepolje – Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga, održali su tribinu „Um na Drum“ za učenike prijepoljskih srednjih škola. Tribini je prethodila edukativna prezentacija iz oblasti bezbednosti saobraćaja, gde su mladi na platou ispred Doma kulture imali priliku da se uz pomoć simulatora za prevrtanje i čeonog sudara, uvere u značaj vezivanja sigurnosnog pojasa.

Foto: A.Rovčanin

Cilj tribine bio je da se prisutnima skrene pažnja na značaj bezbednog ponašanja, kao i na posledice koje se mogu desiti u suprotnom. Takođe, bilo je priča i o izgradnji ispravih stavova, promeni ponašanja i ukorenju novih znanja kako bi bili bezbedniji u saobraćaju.

Učenici su na kraju tribine, diskutovali na predmetnu temu, iznosili svoja mišljenja i stavove po pitanju njihove bezbednosti u saobraćaju i prenosili neka lična iskustva.

Agencija će i u buduće nastaviti sa svojim preventivno-promotivnim aktivnostima kako ka mladima tako i ka ostalim ciljnim grupama a sve u cilju smanjenja broja i posledica saobraćajnih nezgoda.

Tribini su, pored učenika srednjih škola, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i policije i na taj način dali na značaju i važnosti tribini.

PP Media

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Ćerka Billa Gatesa se udala za muslimana porijeklom iz Egipta. Tata svadbu platio dva miliona dolara

VIDEO: Žena iz Pazara Dalida Đulović jedva izvukla ŽIVU GLAVU