in

Duraković nakon izbora Tursunovića: SNSD je izabrao podobnog Bošnjaka

Već sad bivši predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izbor Salke Tursunovića na tu funkciju ocijenio je oportunizom.

“To je za nas novitet, mi smo jutros imali klub kao legitimno tijelo koje donosi odluke. Tursunović je samokandidovani Bošnjak. On je izolovan od Kluba Bošnjaka i nek on daje odgovore na pitanje svog izbora”, kazao je Duraković za Klix.ba.

On se samokandidovo i izglasan je srpskom većinom, ponovio je te naveo kako sve govori o njegovom oportunizmu i šansi da iskoristi ovako složeno političko stanje da dođe na takvu poziciju.

“Smješno je da su se kolege iz srpskih stranaka opredijelile da sarađuju s jednim Bošnjakom, a ne sa klubom koji je brojao šest osoba i koji nosi legitimitet Bošnjaka. Ukoliko žele dijalog s Bošnjacima onda se prihvataju Bošnjaci onakvi kakvi jesu, a ne oni koji su podobni Mladenu Grujičiću, SNSD-u ili nekoj srpskoj stranci. U ovom slučaju odlučili su se da nađu podobnog Bošnjaka i sarađuju samo s njim, a ne sa svim Bošnjacima”, posljednja dešavanja prokomentarisao je Duraković.

Klub Bošnjaka ranije je napustio današnju sjednicu Skupštine Opštine Srebrenica, a preostala većina izglasala je smjenu Durakovića. Potom je na tu funkciju izabran Salko Tursunović.

Tursunović je bio kandidat inicijative Moja adresa: Srebrenica, a s pozicije broj 4. ušao je u skupštinu opštine s 546 glasova.

Izvor: klix.ba

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Vatrogasci u Novom Pazaru dobili vozilo sa merdevinama /VIDEO/

(VIDEO): Novi režim saobraćaja u centru Tutina