in

DS: Vlast pritiska gradjane da dodju i pozdrave Vučića danas u Kraljevu

Demokratska stranka (DS) saopštila je da predstavnici vlasti “pritiskaju” gradjane da dodju na današnje otvaranje fabrike Leoni u Кraljevu, kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U saopštenju, iz DS-a su naveli da poseduju dokaz o konverzaciji u kojoj zaposleni kao tehničko lice u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) poziva poznanike da dodju na otvaranje fabrike Leoni.

Osobi, čije ime je poznato DS-u, “dat je zadatak da dostavi Srpskoj naprednoj stranci (SNS) spisak od bar pet imena sa brojevima njihovih telefona, koji će doći na ovaj skup”, naveli su iz DS-a.

“Pošto nemaju dovoljno svojih članova koji bi došli na ovaj skup, SNS pritiska i ostale gradjane, kako bi stvorili u svojim medijima lažnu sliku o podršci koju ima Vučić”, ocenile su demokrate.

Potpredsednik DS Miodrag Gavrilović pozvao je sve gradjane da se odupru takvim pritiscima, a ukoliko ih i nakon toga budu maltretirani predstavnici režima, kako je naveo, DS će im pružiti pravnu i svaku drugu vrstu pomoći.

On je u pisanoj izjavi ocenio da taj pritisak nije ništa drugo nego vrsta nasilja koje je u Srbiji institucionalizovano – bilo da je reč o psihičkom, fizičkom, direktnom ili indirektnom” nasilju.

“Ovo je samo potvrda da u Srbiji trenutno nema uslova za fer izbore. DS je spremna, da na zahtev MUP-a, pomenute dokaze dostavi nadležnim ogranima, ali umesto njihove odgovarajuće reakcije, očekujemo još veći pritisak na gradjane Srbije”, ocenio je Gavrilović.

(Beta)

 

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Nastavnik Damir na zabavan način djecu uči engleski jezik, mališani uživaju na časovima /VIDEO/

Tadić: Od 2012. godine do danas zlo ovladalo politikom u Srbiji