in

Društvena igra ‘Jadranska priča’ prekrasan je projekt dvoje supružnika: Djeca kroz nju uče o bogatstvu jadranske faune

Djeca vole društvene igre, a roditelji su najsretniji kada ih zanima nešto sa čime njihovi mališani mogu naučiti. To je upravo proizvod koji je par dizajnirao Marina Tomić Maksan (34) i Philip Maxan (34), autori „Jadranske priče“, hrvatske verzije Sjećanja.

Sastoji se od 24 kartice na kojima djeca pronalaze parove za neke od 12 najpoznatijih jadranskih morskih vrsta – od tune, raži, lignji do hobotnice i dagnji, a sve s edukativnom brošurom u kojoj mogu saznati zanimljive informacije, poput koliko hobotnice i lignje imaju srca ili koja je najveća brzina koju tuna može razviti.

Marina i Filip na ideju su došli nakon što su danas dobili svoju jednoipogodišnju kćer Niku, želeći nju i ostalu djecu približiti podvodnom svijetu u kojem su njih dvoje već bili. ljubav dugo.

Pročitajte takođe: Pogledajte radionicu Martine iz Zagreba: Izrađuje i podmlađuje unikatne fotelje, komode i stolove u retro stilu

Studentska ljubav

Upoznali su se i postali par na Poljoprivrednom fakultetu u Zagrebu, obojica su diplomirali, i tamo su se odlučili za različite diplomske studije – onaj za agrarnu ekonomiju, a on za ribolov i lov. Danas je Marina docentica na Poljoprivrednom fakultetu na Odsjeku za poljoprivredni marketing, gdje 10 godina predaje marketing hrane, dok je Filip zaposlen u kompaniji za veletrgovinu ribom, s iskustvom rada u Norveškom institutu za istraživanje mora .

Slobodno vrijeme s guštom provode na zajedničkom projektu – njihovom brendu Riblja priča koji su pokrenuli 2017. godine kao blog u želji da ljude edukuju o morskom svijetu. Započelo je s vrlo profesionalnim, ali i zabavnim tekstovima o ribljem svijetu, a sve u cilju povećanja potrošnje ribe i ostalih plodova mora u Hrvatskoj. Iz bloga 2020. godine, kada su postali roditelji, razvila se ideja o nečemu edukativnom na temu podmorja za djecu.

Pročitajte takođe: Tri nove kolekcije domaće keramike koje ćete odmah poželjeti u svom domu

– U aprilu prošle godine, nedugo nakon zagrebačkog potresa, naručio sam plakat Zagreba marke Dilemma, koji mi je uručila njegova vlasnica Ema Juretić. Spontano sam joj spomenula ideju koju Filip i ja imamo o dječjem pamćenju na temu morskih bića, a ona je preporučila mom suprugu Ivanu Dilberoviću, koji voli more i morski svijet, da napravi ilustracije – kaže Marina, kojoj se Ivanovo jako svidjelo estetika.

Iznad svega, željela je da ribe sa slike budu što jasnije prikazane, a da ne budu odbojne djeci. U tome mu pomaže ilustratorica Tena Letica, dok su tekst za brošuru napisali Marina i Filip, a sve je tiskano u maloj zagrebačkoj tiskari na dovoljno debelom papiru da može izdržati test nemirnih dječjih ruku.

– Prvo smo ga dali na testiranje našoj Niki, a danas nam roditelji često dolaze s pohvalama da, uprkos činjenici da ih djeca znaju grickati ili zalijevati, karte i dalje “drže” – kaže Marina otkrivajući da jesu trenutno radi na novom projektu – zagonetkama posvećenim Jadranskom moru.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Šef AstraZenece liječio se i kupio kuću za 8 miliona dolara! Prvo sjednite, a onda samo pogledajte fotografije

Novootvoreni klub na plaži u čarobnom okruženju Plave lagune: Pozornica u kojoj svako pronalazi svoju ulogu