Dritan Abazović – ključ koji je otključao vrata Crne Gore za velikosrpske nacionaliste!
in

Dritan Abazović – ključ koji je otključao vrata Crne Gore za velikosrpske nacionaliste!

Autopijac.com

Piše: A. Čorbo-Zećo

“Za sve što se dešava na Cetinju odgovoran je isključivo Dritan Abazović, napisao je predsjednik SDP Crne Gore Raško Konjević. Potpredsjednik Vlade Abazović, koji je zadužen za sektor bezbjednosti, uprkos uzavreloj atmosferi i dešavanjima u Prijestonici, nije se oglašavao. Danima ranije isticao je da svi trebaju poslati poruku mira. Kakvu poruku mira šalju popovi, ako ih iz helikoptera do manastira štite specijalci sa dugim cijevima? I pancirnom “dekom”.

Jednostavno Abazović je prijetnja po nacionalnu sigurnost imajući u vidu poziciju na kojoj se nalazi. Dokazao je to ponašanjem tokom demonstracija.
Pitanje je je li Dritan Abazović konačno ukapirao da je njegovo ime ključ bolesnih planova političko – teoloških klanova predvođenih Srpskom akademijom nauka i umjetnosti, a za čije egzekutore su odabrani dobro plaćeni i nagrađeni prvaci SPC-a.
Abazovićeva odgovornost sada je veća i od Krivokapićeve, jer je on netom nakon spoznaje da DPS-ova koalicija neće imati dovoljno mandata, Abazović poručio: “Pravit ćemo građansku vlast za građansku Crnu Goru”.

Autopijac.com

U danima poslije potpisuje dogovore s onima koji su za rusku Crnu Goru, odnosno, Crnu Goru u “zajednici srpskih zemalja”. Jer, Andrija Mandić, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić u periodu prije izbora nisu naumili voditi Crnu Goru kao samostalnu državu u sastavu progresivnih zapadnih organizacija i unija. Oni imaju jedan drugi put, put koji crtaju hegemonijom zadojeni srpski akademici i mržnjom darovani pravoslavni sveštenici.

Ta dva faktora i građanski koncept ne idu jedno s drugim. Tome smo danas svjedočili na Cetinju. Nasilno ustoličenje I produbljena kriza, a koja bi u konačnici mogla dovesti do novih izbora.
Šutnja Abazovića može se vezati I za činjenicu da je nikšićki episkop Joanikije Mićović bio posrednik sastanka prosrpskih stranaka s Dritanovom URA-om. To ne ide u građanski koncept. Dapače, demantuje veći dio onoga što je Dritan Abazović govorio u postizbornoj euforiji.
Od danas može samo da šuti.

Svekoliko političko i crkveno sveštenstvo Srbije upreglo je sve snage da nakon evidentnog gubitka Kosova oformi zajednicu srpskih zemalja, koju bi po njihovim planovima činile Srbija, Crna Gora i bh. entitet RS.
Ključ i epicentar tih planova je vraćanje Crne Gore pod šapu nasljednika Slobodana Miloševića – Aleksandra Vučića. U takvoj igri Abazović je ključ koji treba da otključa vrata vlasti za velikosrpske nacionaliste. Danas je to učinio!

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

SPC je odgovorna za zločine genocida i etničkog čišćenja, presudio je 1995. sud u Parizu

SPC je odgovorna za zločine genocida i etničkog čišćenja, presudio je 1995. sud u Parizu

Bijelo Polje / Policija maltretirala i hapsila Bošnjaci, pitali ih hoće li ići na Cetinje

Bijelo Polje / Policija maltretirala i hapsila Bošnjake, pitali ih hoće li ići na Cetinje