in ,

DRAMA U BiH: MAČETOM I MOTIKOM NAPAO POLICAJCE, A ZATIM PUCAO NA NJIH

Prava drama odigrala se u petak navečer na području Bosanskog Šamca kada je prilikom hapšenja Mirsad H. (46) ispalio tri hica iz gasnog pištolja prema pripadnicima Žandarmerije, a prije toga napao je policajce motikom i mačetom.

Sve je krenulo u petak oko 19.30 sati, kada se policija obratila A.V. koja je prijavila M.H., da ju je verbalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini Policijske stanice, fizički napao njenog brata, nanijevši mu tjelesne povrede  u predjelu ruke i abdomena.

– Prijavljeni M.H. ispred zgrade Policijske stanice Šamac drvenom motikom napao policajca, dok je u drugoj ruci držao mačetu spremnu da upotrebi prema policijskim službenicima, nakon toga se udaljio sa lica mjesta svojim vozilom Passat – rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Radom na terenu vozilo M.H. je pronađeno u dvorištu njegove porodične kuće, a on je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu dalju saradnju sa policijskim službenicima.

Autopijac.com
Foto: PU Bijeljina

– S obzirom na ispunjenost zakonskih uslova od strane Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina izvršen je ulaz u kuću, kojom prilikom je M.H. u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja nakon čega je oko 23.30 časova uhapšen – pojasnila je Marić, piše Srspka info.

Po naredbi Osnovnog suda u Bosanskom Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, jučer su pretreseni kuća i pomoćni objekti koje koristi osumnjičeni.

– Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti dva gasna pištolja sa određenom količinom pripadajuće municije, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama marihuane. Nakon završene kriminalističke obrade, on je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Nasilničko ponašanje“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju – istakla je Marić.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ko je bolji, zahvalni bogataš ili strpljivi siromah?

Cvijić: Nijedan dokaz da se sprema atentat na Vučića /VIDEO/