in

Donald Tramp najavio otvaranje svoje društvene mreže

Autopijac.com

Bivši predsjednik SAD -a najavio je da će pokrenuti vlastitu društvenu mrežu pod nazivom “Truth Social”, budući da je u januaru isključen sa Twitter -a, Facebooka i YouTube -a, koji su ga optužili da je putem napada na pristalice potaknuo pristalice na nasilje prije napada na Kongres.

“Formirao sam Truth Social i grupu Trump Media and Technology (TMTG) kako bismo se oduprli tiraniji tehnoloških divova”, rekao je Trump u saopćenju, precizirajući da će njegova platforma biti pokrenuta u prvom tromjesečju 2022. godine.

Velike kompanije u Silikonskoj dolini iskoristile su svoju jednostranu moć da utišaju glasove neslaganja u Americi, dodao je Trump.

Autopijac.com

Republikanski milijarder izbačen je sa Facebooka, Twittera i YouTubea nakon napada na američki Kongres 6. januara, koji su izvršile njegove pristalice tokom ceremonije potvrde pobjede Josepha Bidena na predsjedničkim izborima.

Prije protjerivanja, Trump je imao skoro 89 miliona sljedbenika na Twitteru, kada je najavio veliki broj predsjedničkih odluka, imao je 35 miliona sljedbenika na Facebooku i 24 miliona na Instagramu.

Platforma “Truth Social” biće dostupna u beta verziji na poziv od novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju, dok će Trampova nova medijska grupa TMTG imati i video servis na zahtev sa zabavnim programima i podcastima.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

(VIDEO) Kobna pljačka u Nikšiću: Ukradeno oko 400. 000 eura, Mrdak se borio sa napadačima

FOTO: GIL COHEN MAGEN / XINHUA NEWS / PROFIMEDIA

SVE O KOVID PROPUSNICAMA Kako da ih izvadite i kako da ih upotrebite? Postoje tri uslova za dobijanje i dve situacije u kojima se koriste, a ključno pitanje je KO ĆE LEGITIMISATI?