in

Dodik prijeti Šefiku Džaferoviću krivičnom prijavom zbog sastanka o Ukrajini

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića ukoliko bude učestvovao na međunarodnoj krimskoj platformi koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine.
Naime, Dodik je danas na vanrednoj sjednici predložio zaključak da Džaferović ne učestvuje na sutrašnjem onlajn samitu o međunarodnoj krimskoj platformi što je odbijeno.

Nakon sjednice Predsjedništva Dodik je najavio krivičnu prijavu.

“Moj prijedlog je bio da se ne prihvati učešće jer BiH nema utvrđene stavove o tome i da bi to moglo da znači još više pogoršanje ne samo odnosa sa samom Rusijom i nekim drugim faktorima nego bi poručilo da je BiH pristrasna, da je na jednoj strani, da nije neutralna. S druge strane, to bi doprinijelo značajnom obimu dodatnih unutrašnjih neslaganja, kao što vidimo i ovaj put”, izjavio je Dodik za RTRS.

Autopijac.com

Podsjetimo, Krimska platforma je diplomatska inicijativa na kojoj učestvuje veliki broj šefova država i vlada, uključujući sve članice EU i NATO-a, a koju je pokrenuo predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski s ciljem poništavanja ilegalne ruske aneksije Krima 2014.

Izvor:Saff

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Nakon pritiska javnosti nastavljeni radovi u ulici Generala Živkovića

Pojavio se manifest ruskih partizana: Putina proglašavamo uzurpatorom i ratnim zločincem