in ,

Dodik optužio Amerikance da su bezobrazni, a Bošnjacima nudi stogodišnji sporazum o nenapadanju

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo je iznio neprihvatljive stavove o nezavisnosti entiteta RS, uprkos jasnim upozorenjima međunarodnih zvaničnika da odustane od takve opasne retorike inače će uslijediti bolne ekonomske sankcije.

“Sada politička pamet nalaže da se okupimo oko ideje koja se zove Republika Srpska”, rekao je Dodik koji vjeruje da će RS biti nezavisna država 2030. godine.
Dodao je da je “jedina ispravna stvar poslije rata bila razlaz, ali je ono što je uslijedilo greška Amerike”.

Autopijac.com

Prema njegovim riječima, to je jedina alternativa kada se ne može postići dogovor, “bilo bi dobro i Bošnjacima, napravili bismo stogodišnji sporazum o nenapadanju, pozvali velike sile da budu garanti”.
Istakao je da bi želio da prestane američka dominacija u političkim pritiscima, naglasivši da “svi znaju da BiH ne može da funkcioniše, da nema konsenzusa”.
Dodik je ponovio i da ne podržava američkog izaslanika Matthewa Palmera da sređuje izborno zakonodavstvo, ocijenivši da su “Amerikanci bezobrazni”, da ne prezaju, kao i da je svijet u haosu.

“Pokušava se nametnuti dominacija Amerike na ovim prostorima”, rekao je Dodik za televiziju K3 i naveo da se strancima daje preveliki značaj.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

CRNA GORA NA NOGAMA! Ubio suprugu Šejlu i tasta Šabana i pobjegao u nepoznatom pravcu

HAPŠENJE U NOVOM PAZARU Vozio kroz Selakovac sa 2.12 promila ALKOHOLA U KRVI!