in

Do lustera u pet koraka: Ana-Marija Percaić pokazala je da izrada rasvjetnog tijela ne mora biti komplicirana

Autopijac.com

Nema boljeg načina da dom postane ugodno mjesto za život od dobro odabrane rasvjete. Luster je često prva stvar koja upada u oči kad zakoračite u prostoriju, a ako je pritom unikatno djelo vlastitih ruku, učinit će vaš dom zaista posebnim.

Čitajte i: Ana-Marija Percaić opet u akciji: Od starih taburea napravila je šarmantnu klupicu – pogledajte kako

Mnogima se izrada lustera čini komplicirana, no zagrebačka glumica Ana-Marija Percaić, demonstratorica Glorijine rubrike ‘Žena je ženi majstorica’, uvjerila nas je u suprotno.

Pogotovo ako se odlučite za jednostavan, elegantan luster od filca, koji ne zahtijeva velika ulaganja i mnogo alata.

– Ovakav luster dobro pristaje u razne vrste interijera, od modernih do klasičnih i onih uređenih u industrijskom stilu. Odlično će se uklopiti iznad blagovaonskog stola ili u dnevnoj sobi. Promjer sjenila lustera koji smo izrađivali je 30 centimetara, za što je potreban metar filca. Veličina lustera ovisi o dužini filca pa svatko može napraviti ono što mu najviše odgovara – kaže Ana-Marija, dodajući kako se ovaj luster može izraditi i od papira. Prednost filca je u tome što se sitne pogreške – poput krivo probijenih rupica na materijalu – ne vide.

Autopijac.com

Čitajte i: Ana-Marija Percaić pokazuje kako najlakše i najljepše zamaskirati radijatore u samo nekoliko koraka

Pogledajmo kako je Ana-Marija od filca napravila moderan ukras svakome domu!

Atmosferu u domu najlakše je kontrolirati izborom jačine svjetla. Ako je prigušeno ili u boji, prostor djeluje intimnije. Korisno je jer može prikriti male nesavršenosti, poput rupice na fotelji ili pohabanog parketa. S druge strane, ako je prostor uređen vrhunski, moćno svjetlo učinit će da zablista u svojoj ljepoti.

MALI SAVJETI VELIKIH MAJSTORICA

  1. Pazite da filc ne bude pretanak kako bi se mogao lijepo oblikovati i držati formu. Idealna debljina je tri milimetra.
  2. Možete izraditi tri sjenila od filca pa ih povezati u jedan luster, koji će izgledati vrlo atraktivno iznad dugačkog stola. Poigrajte se bojama pa svako sjenilo izradite u drugoj.
  3. Sjenilo od filca može izraditi svatko, no sa strujom treba biti oprezan. Ako nemate dovoljno znanja i iskustva, radije prepustite ovaj dio posla električaru.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Test Mazde MX-30 e-Skyactiv Luxury Modern: Strujni udar iz Hirošime na cool Mazdin način

Testirali smo električni Peugeot e-2008 Allure Business: Struja mu godi, ali zima baš i ne