in

ĐE ĆETE S ĐECOM IZ MIJEŠANIH BRAKOVA?

Piše: Jadranka Selhanović
Kako stoje stvari, sve je izvjesnije da će nova vlast insistirati na uvođenju vjeronauke u školama. Pa nije nova vlada bez razloga proglasila samu sebe apostolskom. Đe to ima, apostoli bez vjere i vjerovanja? Niđe. A i zavjet moraju ispinuti onom koji ih je doveo na vlast. Jer oni drže do date riječi, pogotovu kad je vjera u pitanju. I ako sprovedu što su naumili, eto nam crnogorsko školstvo “bogatije” za novi predmet.

E sad Vladini apostoli, sa sve predsjednikom Parlamenta i potpredsjednikom Vlade, jedno pitanje za vas. Sigurna sam da ovo moje pitanje, na iste adrese bi uputili mnogobrojni koji pripadaju građanskoj, multinacionalnoj, multivjerskoj, antifašističkoj, evroatlanskoj Crnoj Gori. Onoj Crnoj Gori, koju potpisima na dogovore i pregovore, iz septembra prošle godine, tvrdiste da ćete je sačuvati. E upravo, vas pitam.

Đe ćete “vjeronaučno” sa đecom, a hvata me jeza ali moram tako reći, iz “miješanih” brakova? Đe ste krenuli? Đe ćete sa njima koji su naučili da se jednako slave i Božići i Bajram, da se na slavu, na blage dane i blagdane ide i kod strica, i kod amidže, i kod donda? Hoće te li da ih raspolućujete između majki i očeva? Hoćete li vi da im određujete ko je preči? Ili hoćete da “ubijate” u njima baš ono što je istinska Crna Gora, Crnogoraca sve tri vjere?!!!

izvor: antenaM.me

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Znate li tačan odgovor? Koliko djece ima mama sa slike? – Minut Znanja

Dodik i on su stari znanci od 1998: Escobar ga doveo na vlast, Escobar će ga ili urazumiti ili smijeniti?