in

Diplomatski skandal: Komšić ga pozvao zbog hapšenja Vranja, ambasador Srbije odbio doći

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević odbio je doći na sastanak u Predsjedništvo BiH, na koji ga je pozvao predsjedavajući Željko Komšić. Đorđevićeva sekretarica obavijestila je Komšićev kabinet da ambasador ne želi doći

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević odbio je doći na sastanak u Predsjedništvo BiH, na koji ga je pozvao predsjedavajući Željko Komšić. Đorđevićeva sekretarica obavijestila je Komšićev kabinet da ambasador ne želi doći.

Komšić je Đorđevića pozvao zbog sinoćnjeg hapšenja Edina Vranja, bivšeg visokopozicioniranog službenika Federalne uprave policije, kojeg Srbija sumnjiči da je navodno počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u Goraždu 1993. i 1994. godine.

“Za Vranjem je bila raspisana policijska potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika” navodi se u saopćenju MUP-a Srbije.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

NASER ORIĆ PORUČIO: “Granicu Srbije prelazim kad meni paše, a ne Vučiću. Edina treba osloboditi, nije bitno šta će reći…”

Obeležena planinarsko-pešačka staza na Goliji