in

Detalji nereda u Mostaru: “Gdje ste Bošnjaci, hajte izađite” /VIDEO/

Tokom proslave 100. rođendana FK Velež u Mostaru došlo je do manjeg incidenta na Brkanovom brdu, a prema informacijama iz policije sukob su izazvali navijači Zrinjskog, popularni Ultrasi.

Navodno su počeli s paljenjem baklji i imali su palice u rukama, nakon čega su krenuli prema kućama i uzvikivali: “Gdje ste Bošnjaci, da vas bijemo, hajde izađite.” Spomenute informacije su zabilježene u službenom zapisniku.

Nakon što je cijela porodica Kekić izašls iz porodične kuće, huligani su pobjegli ostavivši automobile na cesti. Jedan od saslušanih osoba bio je i Slaven Blažević, vlasnik pmv Audi koji je od ranije poznat po fizičkom obračunu sa policijskim službenicima u Mostaru. Navedene osobe su izjavile policiji kako ih je strah otići po svoje vozilo piše Crna-Hronika

Deset minuta poslije ponoći policijski službenici su po prijavi mještana izašli na teren, te na 500 metara od mjesta događaja zatekli tri muške osobe koje su pokušavale pobjeći u nepoznatom pravcu. Svi su imali navijačka obilježja.

Prvobitno su izjavili da su šetali do Brkanovog brda da gledaju vatromet, a nakon što su policijski službenici došli na mjesto prijave i gdje se incident desio, saznali su da se malo prije ponoći u spomenuto naselje dovezlo pet privatnih automobila te da je iz njega izašla veća grupa muškaraca – navijača Zrinjskog.

Autopijac.com

Navodno su počeli s paljenjem baklji i imali su palice u rukama, nakon čega su krenuli prema kućama i uzvikivali: “Gdje ste Bošnjaci, da vas bijemo, hajde izađite.” Spomenute informacije su zabilježene u službenom zapisniku.

Tri vozila su ostala na spomenutoj lokaciji, dok su se dva udaljila u pravcu grada. Ostali vozači i suvozači su pobjegli u pravcu šume i policija ih nije pronašla.

Podsjećamo, povodom obilježavanja 100 godina postojanja mostarskog FK Velež najvatreniji navijači iz skupine Red Army su sinoć organizovali svečanost za sve ljubitelje mostarskih Rođenih te upriličili spektakularnu bakljadu i vatromet kojim su Mostar obojili u crveno.

Poseban spektakl su organizovali na Starom mostu u Mostaru od kuda su poslali snažne poruke podrške voljenom klubu koji je ove godine osvojio Kup BiH i odlazaku Evropu, te učinio ponosnim sve građane Mostara i pristalice ovog kluba.

Spektakularni vatreomet i bakljada parali su nebo iznad Mostara, a gradske ulice i Stari most obojeni su u crveno piše Klix.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

DO SMRTI TUKAO TRUDNU ŽENU JER NIJE ODMAH USTALA DA MU SKUHA KAFU?!

Ko ne bi želio živjeti u ovoj kući? (VIDEO)