in

Ðerlek: Sačekaćemo sedam do deset dana! Onda slede rigoroznije mere

BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, a kovid proupusnice se uvode da se zaštite životi.

“Sačekaćemo sedam do 10 dana i ako bude pozitivnog efekta kovid propsunica bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere”, istakao je Ðerlek za RTS.

Autopijac.com

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da bezbedna vakcina nema alternativu, pogotovo kada smo dobili našu, Torlakovu vakcinu.
“Sada imamo svoju vakcinu, sve te priče sa društvneih mreža padaju u vodu, očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabiji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi”, rekao je Ðerlek.
Govoreći o tome može li zdravstveni sistem da izdrži, Ðerlek je naglasio da je evidentno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni i dodao da im se divi kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi.
“Imajući u vidu da imamo tako hrabre ljude i da država stoji iza zdravstvenog sistema, siguran sam da zdravstveni sistem može odgovoriti i na najteže izazove”, rekao je Ðerlek.

Tanjug

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Patrijarh Dodiku: Ti si predsednik ničega (VIDEO)

UHAPŠEN NOVOPAZARAC! Komšijama prijetio BOMBOM! Policija pronašla ARSENAL ORUŽJA