in

DEMANT USAMEA: Strani obducenti jesu uzeli uzorke, porodica finansira te analize

Obducenti iz Sarajeva i Hamburga jesu uzeli uzorke za patološko-toksikološku analizu radi defitivnog rasvjetljavanja uzroka smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, tvrdi njegov sin Usame u objavi na Facebooku nakon što je novopazarski radio Sto plus prenio informaciju da se vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovine nisu time bavili, već su imali samo status posmatrača.

“Ono što jeste tačno da su u dokumentima Tužilaštva imali samo status posmatrača. Međutim, uzimanje uzoraka je urađeno nevezano za proces Višeg tužilaštva u Novom Pazaru. Zato tužilaštvo službeno ne zna ništa o tome dok im ne dostavimo rezultate. Razlog su ograničenost zakonskih regulativa Republike Srbije.

Testiranje u Hamburgu i Sarajevu finansira porodica i nama niko na svijetu ne može to da zabrani. Po zakonu Srbije međunarodnim vještacima bi bilo dozvoljeno samo u drugom stepenu da vrše uzimanje uzoraka. Mi kao porodica ne bi dozvolili da se radi novo iskopavanje rahmetli Muftije. Niti smo dozvolili da se sve završi samo na rezultatima iz Niša”, naveo je Zukorlić u objavi na svom Facebook nalogu.

On je osudio ponašanje pojedinih internet medija navodeći da su “donijeli zaključke i osude prije nego saslušaju sve relevantne strane”.

“Posljednih mjesec dana je vođena hajka na moju porodicu i na rahmetli Muftijno ime. Urednici nekih od tih portala će biti u našoj porodici trajno upamćeni kao sramotni izdanak novinarstva na našem prostoru”, kazao je Zukorlić.

Izvor: Sandzacke

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Pripadnici PU Novi Pazar uručili novčanu pomoć Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba

Azerbejdžan spreman osigurati gas za BiH