in

Deblokiran račun OŠ “Avdo Međedović” i isplaćene zaostale zarade zaposlenima

Aktuelno rukovodstvo osnovne škole “Avdo Međedović” predvođeno direktorom Safetom Smailovićem uspijelo je da riješi probleme koji su ometali normalno funkcionisanje ove obrazovne ustanove.Nakon razgovora u Ministarstvu prosvjete donijeta je odluka da račun škole koji je u blokadi od 2010. bude deblokiran, također će biti isplaćene zarade zaposlenima koje im se duguju iz 2007. godine. Ukupno 27 zaposlenih će dobiti zaostala četiri lična dohotka sa svim obračunatim kamatama i isplaćenim porezima i doprinosima za taj period.

Direktor Smailović kazao da je angažman predsjednika Odbora za obrazovanje Skupštine RS akademika Muamera Zukorlića bio ključan u rješavanju ovog problema. Ujedno zahvaljuje na podršci i razumijevanju Ministarstvu prosvjete.

Autopijac.com

– Riješena su dva velika problema koja za školu Avdo Međedović. Jedan od tih problema jeste deblokada računa škole, gdje škola po prvi put može da planira svoje aktivnosti, da planira svoje investicije, da planira poboljšanje uslova odgojno-obrazovnog rada. Drugi problem koji smo riješili jeste realizacija tužbi radnika škola gdje su oni dobili spor za isplatu četiri zaostala lična dohotka. Želim da napomenem da je mojim zalaganjem i zalaganjem akademika Zukorlića problem riješen. Ovi su problemi koje sam ja kao direktor naslijedio, ja sam prvog dana dao obećanje da ću to riješiti i evo uspjeli smo u tome.

Sada kada račun nije blokiran, otvaraju se vrata za realizaciju brojnih projekata u ovoj školi, kazao je direktor Smailović.

Izvor: SANA

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Koliko ostavite novca po kladionicama, kafanama, koridama, mogli biste fin broj fabrika da napravite!

Mitropolit Mihailo bez dileme: Vakat je da Srpska pravoslavna crkva plati za genocid u Srebrenici!