Dačić: Uhapsiti Nenada Čanka

Dačić: Uhapsiti Nenada Čanka

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da bi on predložio hapšenje Nenada Čaknka, predsjednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da podstiče nemire.

„Ovo je njegov pokušaj da se profiliše pred izbore. Treba mu zabraniti ulazak u Crnu Goru“, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sada koristi metodama koje je krtikovao kada je dolazio na vlast.

Kako je rekao, pri dolasku na vlast je bio drugačije orijentisan, a sad ova dešavanja upotrebljava za svoju politku plašeći narod od opanosti koja dolazi od SPC i srpskog naroda, što dovodi do destabilizacije.

On je gostujući na televiziji Pink a povodom ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u manastiru na Cetinju, rekao da je SPC pokazala nepokolebljivost i odlučnost da ustoličeje bude na Cetinju.

„Ona bi pogazila svoje principe da nije bila tu“, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, policija mora da obezbedi mir.

Dačić je navo da je u crnogorskoj istoriji malo događaja koji su ostali upamćeni po nečoveštvu, poput ovog, budući da se Crna Gora diči čojstvom i junaštvom.

„Ovakvi događaji su rijetkost. Ustoličenje je vjekovima bilo na tom mjestu. Jaonikije kao ni Amfiohije nisu svještenici koji su došli iz drugih krajeva. To je crkva građana Crne Gore.

„Ovo malo ima veze sa religjom, već ima sa unutrašnjim političkim zbivanjima“, zaključio je Dačić.

Podsjetimo, dio građana Crne Gore, koje podržava Đikanović, protivi se ustoličenju Joanikija na Cetinju.

Izvor Danas

Foto: FoNet/Božana Pavlica

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Total
15
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts