Dačić: SPS i SNS spremni na nastavak saradnje i sad i posle izbora
in

Dačić: SPS i SNS spremni na nastavak saradnje i sad i posle izbora

Dačić je, posle sastanka u sedištu SPS u Beogradu, rekao da su interesi Srbije a ne kadrovska pitanja, ono što povezuje dve stranke.

“Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi i za razliku od drugih koji se samo bave time koga će da napadnu, mi smo razgovarali o ciljevima i planovima, uz obostrano izraženo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima naše saradnje i kad je reč o državnoj i nacionalnoj politici i kad je u pitanju finansijska situacija”, kazao je Dačić.

Ocenio je da je normalno da predstavnici vlasti razgovaraju o zajedničkom pristupu kada se “sa druge strane, i spolja i iznutra, priprema zajednički nastup opozicije”.

“Vučić nam je ostavio mogućnost da se opredelimo da li želimo zajedno da nastupimo na izborima ili na više lista, da li želimo zajedničkog kandidata za predsednika ili više njih. Moje mišljenje je da treba da imamo jednog zajedničkog kandidata i to treba da bude predsednik SNS ali ta tema sad nije bila na dnevnom redu u smislu odlučivanja”, rekao je lider socijalista.

Komentarišući navode da će izbori biti održani 3. aprila, Dačić je rekao da to nije “nikakva tajna”.

“Taj detalj objavljen je kao da je svetska novost a Vučić je to rekao odavno. Postoji nekoliko mogućih termina kad mogu biti raspisani predsednički, parlamentarni i izbori u Beogradu a to su 3. april, 10. april i 17. april. Zamislite da neko raspiše izbore 10. aprila na dan NDH a 17. aprila je koliko znam, katolički Uskrs”, rekao je Dačić.

Najavio je da će 10. i 11. septembra biti nastavljen dijalog o unapredjenju izbornih uslova sa strankama koje ne prihvataju strano posredovanje a da će 17. i 18. septembra biti nastavljeni razgovori na tu temu uz posrednike iz Evropskog parlamenta.

Vučić sa delegacijom SNS stigao u sedište SPS, dočekao ih Dačić
Delegacija Srpske napredne stranke (SNS), koju predvodi lider stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, stigla je nešto posle 16 časova u sedište Socijalističke partije Srbije (SPS) u Beogradu, gde će rukovodstva dve partije razgovarati o nastavku saradnje i pripremama za izbore.

U delegaciji SNS su i premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kao i funkcioner naprednjaka Aleksandar Šapić, a dočekao ih je u centrali socijalista lider te partije Ivica Dačić.

Najavljeno je da će se po završetku razgovora, Vučić i Dačić obratiti novinarima.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Bakir Izetbegović se oglasio o svadbi kćerke Jasmine, zahvalio se Erdoganu i reisu Kavazoviću

Bakir Izetbegović se oglasio o svadbi kćerke Jasmine, zahvalio se Erdoganu i reisu Kavazoviću

Amel Tuka poslao emotivnu poruku: ”Zabolilo me što sam čuo, ali nemojte to govoriti, nemojte zbog dječice”

Amel Tuka poslao emotivnu poruku: ”Zabolilo me što sam čuo, ali nemojte to govoriti, nemojte zbog dječice”