in

Dačić: Cilj Kurtija zauzimanje sjevera, samo ne znam dal je lud ili ovo radi uz nečiji pristanak

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je danas da je akcija kosovske vlade i slanje specijalnih jedinica Rosu na sjever Kosova zapravo generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica.
Dačić je na Kurir televiziji rekao da je „pitanje je ko je sada mentor ovog što se događa… Nemačka, SAD, neko drugi, a i ćutanje je znak odobravanja“.
„Došli su na sjever Кosmeta bez najave što im inače nije dozvoljeno… Hoće međunarodnu zajednicu da dovedu pred svršen čin. Oni su to već uradili, a tolerisanje jedne takve političke situacije dovodi baš do ovakvih situacija kao na Jarinju“, rekao je Dačić.
On je podsjetio da je ova tema bila aktuelna još kad su bili započeti pregovori u Briselu, u oktobru 2012. godine.
„Tači i ja smo tada potpisali sporazum, a njegova suština bilo je formiranje Zajednice srpskih opština što do dan-danas nije sprovedeno. Garant tadašnjeg potpisa bila je Кetrin Ešton i EU“, rekao je Dačić.

On je ukazao na “niz događaja koji su se dogodili, a koje je međunarodna zajednica tolerisala kao i ovo što se sada događa: uvođenje taksi 100 odsto, formrianje tzv. vojske Kosova, prijava za članstvo u Unesko i druge međunarodne zajednice, suđenja Srbima širom Кosova”.
„Ovde je suština zauzimanja sjevera Кosmeta. Taj Кurti se ponaša kao da ništa pre njega nije bilo. Samo ne znam dal je lud ili ovo radi uz nečiji pristanak. Oni ne žele dogovor“, rekao je Dačić.
Šef srpskog parlamenta je podsjetio da je ovo na Jarinju generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica.
„Ono što me najviše nervira jeste to glasno ćutanje i ovde kod nas, uopšte nemate nikakvih reakcija. Кriv je Vučić, Dačić, samo to čujete ali ne i predloge šta dalje“, kazao je Dačić podsetivši da je Кurti bio u u zatvoru u Nišu, a da je Кoštunica potpisao akt o pomilovanju.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Srbija se u jednom danu zadužila blizu 2 milijarde evra

Novopazarski anesteziolog Dr. Mithat M.: Delta soj uzima sve više žrtava, pacijenti “nemaju pluća”, zdravstveni radnici na koljenima