in

Dačić: Čanak je sramota za srpski narod, dobio pare od Đukanovića da podstiče nasilje prema SPC

“NIJE ON TAMO DOŠAO KAO NAVIJAČ”

„On kao i Milo Đukanović, može da preživi samo na incidentima. Dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju“, rekao je Dačić

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić optužio je danas lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vrijeme ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija „s namjerom da podstiče sukobe i nasilje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC)“.

Dačić je kazao da je Čanak za to „dobio pare“ od crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

„Nije on tamo došao kao navijač, već da podstiče nasilje prema SPC. Šta on podržava, da treba da se zabrani mitropolitu i patrijarhu da dodju u manastir na Cetinju? On kao i Milo Đukanović, može da preživi samo na incidentima. Čanak je sramota za srpski narod, dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju“, rekao je Dačić za Prvu televiziju.

Autopijac.com

On je naveo i da nije tražio od srpskih vlasti da uhapse Čanka već da to urade vlasti u Podgorici zbog kako je rekao, „rušenja ustavnog poretka Crne Gore“.

„Čanak je opasnost za Crnu Goru, šta traži on tamo? Sjećate se koliko su Srba vratili sa granice, a on je tamo otišao s namjerom da podstiče sukobe. Zato sam rekao da bi bilo dobro da su i njega stavili na spisak ljudi koji su nepoželjni u Crnoj Gori“, rekao je predsjednik Skupštine Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Erdogan: Građani ne trebaju obraćati pažnju na zagađenost informacijama o vakcini

Lepa Brena u kupaćem – 5.000 lajkova za sat vremena

Lepa Brena u kupaćem – 5.000 lajkova za sat vremena