in

Da li je Šaban Šaulić bio musliman? Otkrivamo probleme oko njegove sahrane… |

Određeni vremenski period je prošao od kako je umrla jedna velika zvijezda sa naših prostora Šaban Šaulić ali još uvijek mnogi pate i tuguju i žale za njim i njegovim pjesmama, veliki hitovima koje je stvarao i koje bi mogao još uvijek da stvara!

Autopijac.com

Smrt Šabana Šaulića je dokaz nama svima da se od sudbine pobjeći ne može, a to govori i činjenica da je Šaban taj dan trebao da putuje avionom ali nije mogao da čeka toliko dugo pa je odlučio da ide sa automobilom i dešava se tragedija. Nastradao je Šaban, njegov klavijaturista ali i Šabanov kum je dobio teške povrede!

I dan danas se priča mnogo o Šabanu i njegovom imenu, istina jeste da su njegov otac i majka bili muslimani, i o tome da se njegova supruga Gordana prepirala sa cijelom Šabanovom porodicom oko toga kako će i da li će on da bude sahranjen sa pravoslavnim ili muslimanskim običajima! Njegovo ime je muslimanskog porijekla i on dolazi iz velike muslimanske porodice a odgojen je u vrijem komunizma i nikada nije praktikovao islam! Da bi kasnije i pod uticajem žene i njene vjere očigledno život proveo po pravoslavnim običajima.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Ugrožen je dolazak 10.000 turista i 55.000 noćenja

Komšić nije bio zabrinut kad sam pregovarao u Neumu, nema razloga da brine ni zbog razgovora u Briselu