in

Da li je Meho stručnjak da usmrti?

Obzirom da već godinu i 3 mjeseca građani traže ostavku a zatim i odgovornost nametnutnog direktora Opšte Bolnice Novi Pazar koji i dalje uzurpira funkciju na štetu i protiv volje građana. Dužni smo da Vam objasnimo kako Meho zna da usmrti svaku instituciju u kojoj ima moć upravljanja.

Mjesne zajednice

Mjesne zajednice su jako važan faktor za društveni razvoj. Mandat mjesnim zajednicama je istekao prije više od 7 godina. Dok je Meho Mahmutović obnašao funkciju gradonačelnika sproveo je uništavanje rada mjesnih zajednica tako što im je ugasio sve račune.

Osnov za razvoj grada su mjesne zajednice. Inicijativa za uređenje bilo čega u gradu treba da dođe iz mjesne zajednice.

Sad kad ne postoje mjesne zajednice, bilo koju inicijativu mogu da pokrenu građani za koju su obavezni platiti taksu, da li lokalnu ili republičku. To nije slučaj ako se inicijativa pokrene sa pečatom mjesne zajednice.

Uništavanje mjesnih zajednica dovodi do zaustavljanja razvoja životne sredine u svakom pogledu. Tim činom je udareno na egzistenciju najugroženijim građanima. Crveni krst potražuje spisak socijalno ugroženih građana kako bi im pružili pomoć. Međutim, to nije moguće ako ne postoji mjesna zajednica koja je u obavezi da u svakom momentu ima spisak takvih građana.

Istraživali smo visinu štete koja je nanijeta građanima tim što su ugašene mjesne zajednice. Da ne bi bilo zabune, možete naići i na neki dokument na kojem vidite pečat predsjednika mjesne zajednice iz skorijeg vremena. Ti dokumenti su potvrda da se kriminal aktivno sprovodi na nivou tih mjesnih zajednica.

Nakon toliko godina ako predsjednik mjesne zajednice i dalje koristi pečat to je po zakonima Republike Srbije krivično delo.

Iz naših izvora saznajemo da je skoro polovina predsjednika mjesnih zajednica vratilo pečat a druga polovina je zadržala i koriste ga i dalje nelegalno za šićarenje interesa svojih stranaka.

Niz pitanja koje ćemo istražiti su:
1 – Zašto javni tužioc ne pokreće postupak po ovom pitanju shodno svojim nadležnostima i obavezama da reaguje?
2 – Zašto odbornici opozicionih stranaka ne pokreću to pitanje na skupštini grada, ili možda postoji dogovor između njih?
3 – Ko je naredio ili dozvolio Mehu Mahmutoviću da ugasi žiro račune i rad mjesnih zajednica?

Redakcija SandžakLive.com
Foto: Facebook

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Opširnije o evakuaciji stanara iz zgrade u Novom Pazaru

Sezona je mandarina – Evo zašto ih treba jesti svakodnevno