in

DA LI JE ADMIR MURATOVIĆ SVOJOM OSTAVKOM U SPP-u NAJAVIO OTVARANJE NOVE POLITIČKE OPCIJE?

Od preseljenja Muamera Zukorlića u SPP-u su nastali ogromni potresi, koji su ovih dana kulminirali do te mjere da sada visoki funkcioneri te partije kao što je Admir Muratović podnose ostavke i bez dlake na jeziku javno iskazuju svoje nezadovoljstvo.

Nakon nesporazuma Usame Zukorlića sa maćehom Elmom Elfić Zukorlić oko formiranja liste SPP-a za nedavne parlamentarne izbore, gdje nijesu uključeni dugogodišnji funkcioneri ove partije na pomenutoj listi, nastale su podjele koje svakim danom postaju sve veće.

Elma Elfić Zukorlić je otvoreno kazala za Radio Sarajevo da odnosi sa Usamom nisu dobri, da su se udaljili zbog njegovog neprijatnog odnosa prema njoj i njenoj djeci.

U pazarskoj čaršiji kruže razne priče, a kao glavni razlog raskola uz sve navedeno spominje se i ogromno nasledstvo koje po priči iz raznih izvora kazuju da glavni dio kolača je u rukama gospođe Elme Elfić Zukorlić, koja je vješto prkosila svim pokušajima da se njen imetak stavi pod kontrolu Zukorlića juniora, što je na kraju i uspjela.

Iz ovih razloga danas je profesor INUP-a Admir Muratović podnio ostavku na mjestu odbornika u skupštini grada Novog Pazara, a očekuje se da njegovim stopama krene i Edin Zećirović, kao i drugi visoki funkcioneri na različitim pozicijama koji su diskriminisani od strane novog rukovodstva SPP-a.

Ono što se na osnovu svega također špekuliše je i sve izvjesnije osnivanje nove stranke bliskih saradnika Elme Elfić Zukorlić.

Autopijac.com

Na kraju na osnovu svega možemo konstatovati da nas očekuje interesantan rasplet događaja u SPP-u, odnosno na koji način će doći do razlaza funkcionera ove partije.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

IMAMOVIĆ U SARAJEVU NA NAJVIŠEM NIVOU: Sastao se s Kavazovićem i Izetbegovićem

Dva ruska milionera pronađeni mrtvi zajedno sa svojim porodicama