in

DA LI ĆE RASPUST U SRBIJI BITI PRODUŽEN? Odluka sledeće sedmice

BEOGRAD – Odluka o nastavku drugog polugodišta biće doneta sledeće sedmice, najavio je danas pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević, dodajući da će se o vraćanju u klupe osnovaca u Vojvodini razgovarati ove nedelje.
Blagojević za TV Prva navodi da se tim zaduženog za praćenje epidemiološke situacije u obrazovnom sistemu sastaje četvrtkom i najavljuje da će se ovog četvrtka razgovarati o tome da li će se osnovci u Vojvodini vratiti u školske klupe kada im prođe raspust.

Kada je reč o srednjoškolcima u Vojvodini, Blagojević podseća da su oni od završetka raspusta 10. januara na onlajn nastavi, odnosno raspust im nije produžen.
Kada je reč o školarcima u centralnoj Srbiji, prema rečima Blagojevića, odluka bi trebalo da bude doneta naredne nedelje, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.
Blagojević nije mogao da precizira da li je Ministarstvo bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi, a kada je reč o Vojvodini gde bi đaci trebalo da se vrate u školske klupe posle zimske pauze u ponedeljak, Ministartsvo je ipak bliže odluci da im se raspust ne produžava i da nastavu pohađaju onlajn.
“Najverovatnije će takva odluka biti doneta i za ostatak Srbije u kojoj se zimski raspust završava 24. januara, odnosno tog dana počinje drugo polugodište”, kazao je Blagojević.
Tanjug

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Dudić: Vjerujem vam predsjedniče Vućiću da govorite iz srca

Ugljanin: Pozorišna predstava Vučića