in

Crna Gora: 35.000 LAŽNIH DIPLOMA Najviše iz Novog Pazara i Tutina

Po procjeni političkog pokreta Alternativa u Crnoj Gori ima preko 8.000 lažnih diploma i veći dio tih „visokoškolaca“ radi u državnoj administraciji.

Alternativa Crna Gora će pomoći rad radnog tijela koje će istraživati lažne diplome u javnom sektoru Crne Gore. Procjenjuje se da postoji oko 35.000 lažnih diploma. Naš obrazovni sistem u jednoj deceniji iznjedri oko 30.000 diploma. To znači da je skoro svaka druga diploma u sistemu je lažna. Zato ljudi koji su završili fakultet čekaju na Zavodu za zapošljavanje!

Da bismo riješiti taj problem i povećali zaposlenost, Alternativa će pomoći kontrolu diploma. Posebno na rukovodećim mjestima u MUP-u, Ministarstvu zdravlja, raznim komisijama i radnim tijelima.

„Ako uzmemo prosječnu zaradu i doprinose koje država Crna Gora uplaćuje tim ljudima svakog mjeseca za „lažno predstavljanje“, direktna godišnja šteta od toga je preko 115.000.000 Eura! Taj novac uplaćujemo mi poreski obveznici. Vjerovatno šteta prelazi i 150.000.000 Eura“, naveli su iz Alternative.

Procjena Alternative je da svaki 4-ti radnik Uprave policije Crne Gore nema adekvatnu diplomu za mjesto na koje radi, a da je najveći problem među Inspektorskim kadrom.

„Šta mislite kolika je šteta što na nekom stručnom radnom mjestu sjedi osoba koja nema pojma o poslu koji radi? Koliko lažnih „pravnika“, „menadžera“, „bečlavera“ (sjećate se slučaja „Bečlaver“?) ima u javoj administraciji?! Da li znate da je bivša vlast uništila skoro kompletnu dokumentaciju o nostrifikaciji diploma u sjekaču za papir?! Tako da sve te diplome moraju OPET da prođu nostrifikaciju! Zašto su ih uništavali?! Jer su prvo nekom „svom“ nalazili posao, pa mu tek onda kupovali diplomu. Tutin, čujemo li se? Novi Pazar, čujemo li se?“, pitali su iz Alternative. Cijeli tekst možete pročitati na sktinšotu novinarskog članka ispod teksta.

Cijeli tekst o lažnim diplomama

Cijeli tekst o lažnim diplomama

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Tadić: Ne mogu da kažem da je u Srebrenici genocid jer bi Srbija platila stotine milijardi

Pucnjava ispred univerziteta u Njemačkoj! Ima mrtvih!