in

Ćorović o tužbi protiv Muratovića: Tada je bio Ugljanin na vlasti, godinama mene lažno optužuje

Građanska aktivistkinja Aida Ćorović i njen advokat Aleksandar Olenik saopćili su danas da su podnijeli tužbu protiv člana Stranke pravde i pomirenja Admira Muratovića za povredu časti i ugleda zbog, kako navode, laži i uvrijeda koje godinama iznosi na njen račun.
Na konferenciji za novinare u Medija centru, Ćorović je kazala da Muratović nju već godinama optužuje da je opljačkala jedan fond, što on naziva “aferom vijeka“.

Prema njenim riječima, Novi Pazar je prije 15 godina dobio donaciju od Luksemburga, koju je u tom trenutku obezbjedio predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Admir Muratović u čestim raspravam

“Prva donacija je iznosila nešto oko sedam miliona eura i on je bio namijenjen za vodosnabdjevanje Novog Pazara, zdravstvo i školstvo. A druga faza donacije je iznosila oko četiri miliona eura i bila je namjenjena isključivo za rekonstrukciju vodovoda“, kazala je Ćorović.

Prema njenim riječima, ta donacija je bila poklon i ona nije imala pristup tom novcu.

Autopijac.com

Dodala je da je ona nekoliko mjeseci vršila dužnost predsjednice Upravnog odbora JKP “Vodovod i kanalizacija“ a, kako je navela, tu dužnost je tražila da obavlja volonterski i “nijedan dinar nije uzela za to“.

Njen advokat Aleksandar Olenik kazao je da vjeruje da je Muratović primio tužbu i da ima rok od 30 dana da se izjasni pismeno, a nakon toga i na sudu.
On je naveo da će Muratović prvi put imati priliku da pokaže dokaze koje do sada nije pokazao.

Olenik je rekao da oni traže “simboličnih“ milion dinara i dodao da će “ono što će dobiti biti još simboličnije od toga“.

“Deset godina kampanje (protiv Ćorović) ne može da potre jednom presudom, pogotovo ako presuda bude medijski zaklonjena i u nekoj fioci u sudu“, rekao je i dodao da zbog toga žele da unapred najave u medijima šta će biti.
Olenik je pozvao novinare da prisustvuju suđenjima, navodeći da prisustvo novinara na suđenjima ne predstavlja pritisak na sudstvo.

Izvor: Beta

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Sandžak: U pucnjavi Kenan Sujković teško, Mirza Kastrat lakše ranjen

RATEL: Pretplatnik ima pravo da raskine ugovor s mobilnim operatorom