in

“Čisto iz ljubavi“: Lidl uz pomoć partnera očistio Novi Pazar 

Foto: Promo

Kompanija Lidl Srbija ovog maja sprovodi niz akcija uklanjanja otpada iz prirode pod nazivom “Čisto iz ljubavi“, koje imaju za cilj podizanje svijesti o važnosti brige o životnoj sredini.

U utorak 10. maja Lidl Srbija je sa svojim partnerom “Čepom do osmjeha” i uz pomoć preko 50 volontera uklonio oko čak 90 kilograma reciklabilnog otpada u Novom Pazaru, sa Jošaničkog keja i priobalja rijeke Trnavice.

Sav prikupljeni reciklabilni otpad je preuzela organizacija “Čepom do osmjeha“ i obezbijedila mu proces reciklaže, nakon čega će sakupljena sredstva od reciklaže biti namenjena za kupovinu medicinskih pomagala.

Nakon održane edukativne radionice u Gimnaziji Novi Pazar, kojoj su prisustvovali đaci četvrtog razreda prirodno-matematičkog smera koji su takođe učestvovali u akciji čišćenja, Lidl Srbija i “Čepom do osmeha” prikupili su najviše komunalnog otpada iz reke Trnavice koji je preuzela Gradska čistoća Novi Pazar.

Reciklabilnog otpada uklonjeno je oko 10 kilograma PET ambalaže i plastike, oko 5 kilograma limenki, 25 kilograma stakla i čak 50 kilograma čepova.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

27 KILOMETARA U MOSTOVIMA, 24 U TUNELIMA

Usame: Amir je moj brat, šta god mu napisali