Čedo Jovanović: ”Ko je Ivica Dačić da poziva na hapšenje i protjerivanje Nenada Čanka”?
in

Čedo Jovanović: ”Ko je Ivica Dačić da poziva na hapšenje i protjerivanje Nenada Čanka”?

Čedomir Jovanović, lider LDP-a u Srbiji, na svom Facebook profilu reagirao je na izjavu predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je kazao da bi on “predložio hapšenje Nenada Čanka, predsjednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da, kako je kazao Dačić, podstiče nemire“.

Čedomir Jovanović se oglasio na ovoj društvenoj mreži, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

Dačić nema ni moralno, a ni i političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje Nenada Čanka.

Podsetio bih predsednika skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da njegov predlog, da se uhapsi Nenad Čanak i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru, nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome da uskrate gostoprimstvo, a i koga da liše slobode zbog delovanja unutar njihovih granica.

Predsednik srpskog parlamenta se ovom izjavom svrstava na stranu onih koji se na grub način mešaju u unutrašnja pitanja samostalne Crne Gore.

Potpuna je besmislica i Dačićeva izjava da se Nenad Čanak odlaskom u Crnu Goru „profiliše pred izbore“. Čanak i malobrojni političari u Srbiji koji se zalažu za građansku Srbiju, uvek su stajali rame uz rame sa istomišljenicima u našem regionu i nikada nisu ni pomislili da menjaju svoje političke stavove, od početka svog političkog delovanja do danas.

Autopijac.com

To se sigurno ne može reći za partiju koju vodi Ivica Dačić, a koja je Srbiju uvukla u ratove sa skoro svim bivšim jugoslovenskim republikama, koja je ušla u sukobe sa NATO i tako izgubila i Kosovo i zbog koje jedva da ima Srba tamo gde su navodno Srbe branili. I zato Dačić nema nikakvo ni moralno, a ni političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje Nenada Čanka iz susedne države.

Istina je da su Srbija i Crna Gora uspele bez rata da se rastanu, ali izgleda da Miloševićevom potrčku iz najsramnijeg vremena srpske istorije to nije po volji, pa danas želi da deli savete i pravdu susedima u ovom osetljivom trenutku.

Crna Gora će sama naći put do bolje budućnosti, duboko verujem u njenu multietničku, građansku i evropsku perspektivu. I odavno je sposobna da sama odlučuje o svemu”, napisao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Desert koji možete pojesti i kad ste na dijeti

Desert koji možete pojesti i kad ste na dijeti

Talibani preuzeli kontrolu nad Dolinom pet lavova

Talibani preuzeli kontrolu nad Dolinom pet lavova