in

BRUTALNE PRIJETNJE VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ I KONJEVIĆU: Nećete se živi izvući kad krenu Noćni vukovi

blank

Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore je, prema saznanjima Pobjede, prije nekoliko dana zatražila od Vlade Crne Gore da zabrani djelovanje proruske, ekstremističke grupe “Noćni vukovi“ zbog nacionalističkih izjava i brojnih prjetnji smrću, koje upućuju sa svojih profila, ali odgovora iz Vlade nije bilo. Posljednje zastrašujuće prijetnje ove ekstremističke grupe su upućene predsjedniku Socijaldemokratske partije i ministru odbrane Rašku Konjeviću i poslanici SDP-a Draginji Vuksanović-Stanković.

“Evo braće koja smiju Draginji, Rašku i ostalim ustašama glavu da razbiju”, glase prijetnje.

Poručuju im da neće živi izaći kad ,”krenu ′Noćni vukovi′“.

Član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i MUP da reaguju. Mada je to neralno očekivati kada nisu odgvorili ni na zahtjev ANB-a.

Proruska ekstremistička grupa “Noćni vukovi“ u Crnoj Gori vrlo je aktivna od 2015, a prema nekim izvorima, njihova ruska ekspozitura bila je direktno uključena u planiranje nasilnog rušenja crnogorske vlasti nakon izbora 2016. godine. C<

Autopijac.com

rnogorski “Noćni vukovi“ negiraju da su ekstremisti i predstavljaju se kao grupa kojoj su na srcu pravoslavlje, Rusija i Srpska pravoslavna crkva i u čijem je fokusu humanitarni rad.

blank

Ruski “Noćni vukovi“ vezuju se direktno za Kremlj i predsjednika Rusije Vladimira Putina, sa kojim imaju i zajedničke fotografije. Njihov vođa u Rusiji Aleksandar Zaldostanov, poznatiji pod nadimkom “Hirurg“, prošle godine čestitao je “Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu u Crnoj Gori“ pobjedu na izborima nove parlamentarne većine.

Kako su prenijeli mediji, čestitku je uputio tadašnjem patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, srpskoj i crnogorskoj braći, kao i moto-klubu “Noćni vukovi“ u Crnoj Gori.

“Ne damo svetinje”, rekao je Zaldostanov na srpskom jeziku u poruci koja je objavljena na njegovom Facebook profilu. Zaldostanov je i u januaru 2020. dao podršku Crkvi Srbije u Crnoj Gori, odnosno njihovim protestnim litijama.

Prema pisanju Pobjede Članovi ove grupe su, pored ostalih prosrpskih ekstremističkih organizacija bili, naočigled policije, angažovani da štite Cetinjski manastir u susret intronizaciji mitropolita Crkve Srbije Joanikija Mićovića, 5. septembra.

Vođi “Noćnih vukova“ ranije je bio zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, a više zapadnih ambasada u toj zemlji tada je saopštilo kako je djelovanje ove grupe štetno i urušava bezbjednost države. Članovi grupe se nalaze i na crnoj listi EU.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Užas u Albaniji, šef policije čamcem ubio djevojčicu pred očima njenog oca

Izrael čini zločine nad Palestincima pred očima cijelog svijeta