in

BROJNE ŠALE / Nakon vijesti o mobilizaciji na društvenim mrežama ismijavaju Ruse koji bježe iz zemlje

Usljed vijesti o djelomičnoj mobilizaciji u Rusiji, njeni građani su organizovali proteste i traže izlaz iz zemlje zbog čega su postali predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Nakon što je Vladimir Putin jučer objavio naredbu o djelomičnoj mobilizaciji u zemlji, mnogi Rusi potražili su način da to izjegnu i odu iz zemlje.

Takva reakcija izazvala je brojne šale na njihov račun te su mnogi na društvenim mrežama objavili memeove u kojima ismijavaju Ruse.

Nekoliko korisnika Twittera podijelilo je skeč iz Top liste nadrealista, a u kojem se iscenira uručenje poziva za rezervni sastav milicije i vojske tadašnje Jugoslovenske narodne armije te mnogi traže način da to izbjegnu.

Kako pretrage na Googleu u Rusiji biježe porast pretraživanja načina kako otići iz zemlje i kako slomiti ruku kako bi izbjegli pristupanje vojsci – mnoge je ta situacija podsjetila upravo na skeč nadrealista.

Tu su bili i različiti komični snimci ljudi kako se skrivaju od policije, a koji aludiraju na Ruse koji izbjegavaju poziv za vojsku.

Autopijac.com

Također, kako su karte za letove koje povezuju Beograd i Moskvu za naredne dane skoro rasprodate mnogi u susjednoj Srbiji našalili su se na račun dolaska Rusa u njihovu zemlju.

Tu su bili i memeovi koji prikazuju Ruse koji iz otvorene podrške Ruskoj ofanzivi u ukrajini prelaze u “mirotvorce” sada kada bi i sami mogli pristupiti vojsci.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

TROGODIŠNJI DEČAK UBIO MAJKU: Dokopao se otkočenog pištolja, slučajno opalio

Rusi bježeći od mobilizacije stigli u BiH, odmah zatražili azil