in

Brnabić: Ostavku nisam podnela zbog kritika opozicije

BEOGRAD – Ostavku na mesto poslanika nisam podnela zbog kritika opozicije, rekla je jutros predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navela da je ostavku kod notara overila još ujutru na dan kada je podnela ali je želela da iskoristi svoje pravo da učestvuje u skupštinskoj raspravi i da ostavku podnese nakon verifikacije svog poslaničkog mandata.

“Kritike opozicije pokazuju koliko oni ne poznaju zakon, ne poznaju ga čak ni njihovi pravnici. To što sam bila kao poslanik u skupštini nije kršenje ustava jer kada je raspuštena skupština raspuštena je i vlada. Mi smo u tehničko mandatu, a ja u ostavci, nije me birao sadašnji saziv skupštine i ja imam pravo da budem na listi, da budem birana i moja je obaveza da verifikujem svoj poslanički mandat”, rekla je premijerka gostujući na RTS-u.

Autopijac.com
Pojasnila je da je podnela ostavku jer je smatrala da nije u redu da čak ni kao premijer u tehničkom mandatu glasa za predsednika Narodne skupštine, iako bi to bilo u skladu sa Ustavom.

Upitana o novom mandataru za sastav Vlade Srbije, rekla je da je to otvorena tema i da će se uskoro čuti njegovo ime, kao i da će Srbija u narednih nekoliko nedalja dobiti novu vladu.

Tanjug

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Putin: Evropa da zahvali Turskoj na tranzitu gasa iz Rusije

Na današnji dan prije 27 godina poginuo je legendarni komandant Izet Nanić