in

“BRANI” SE ŠUTNJOM / Habib zbog rata u Ukrajini na žestokom udaru vlastitog naroda, smatraju da im je zabio nož u leđa

Demonstranti protiv mobilizacije u Dagestanu traže od bivšeg UFC-ovog prvaka i nacionalnog heroja Habiba Nurmagomedova da podrži njihov stav, no još uvijek nisu dobili njegov odgovor.

Dok stotine ljudi u Dagestan protestuju protiv djelomične mobilizacije za tekuću rusku invaziju na Ukrajinu, demonstranti pozivaju Habiba da podrži njihov stav. Apel je, pišu tamošnji mediji, uslijedio tokom jednog javljanja koji je vodio šeik Abdullah Kosteksky.

“Habibe, reci mi gdje si, kao čovjek i kao musliman”, rekao je jedan od vođa protesta, poznat kao Omar.

Autopijac.com

Navodi se da su Habibovi profili na društvenim mrežama preplavljeni nizom dagestanskih fanova koji traže njegovu podršku, a on je s tim u vezi zabranio komentare.”Habibe, svih ovih godina te podržavao narod Dagestana. Barem jednom ustani za narod i budi kao Muhammad Ali”, glasio je jedan od komentara.

Dalje se navodi da je 301 Dagestanac preminuo tokom invazije u Ukrajinu, što je deset puta više od bilansa u Moskvi. Kao rezultat toga, u nedjelju 25. septembra održali su proteste protiv poziva iz Moskve, što je na kraju rezultiralo nasilnim napadom protiv vlasti.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Muratović nudi savez i saradnju SDA Sandžaka: “Hajde da završimo jedan veliki posao”

Šta sve Bajden može da uradi ako se Putin odluči da ostvari NUKLEARNE PRIJETNJE? Pred njim su dvije vojne opcije, a jedna bi imala APOKALIPTIČNE POSLJEDICE