in

BOŽIĆ JE, PUCAJU DŽAMIJE – U Priboju nastavljeni izlivi fašizma, država ne reaguje(VIDEO)

Nakon što je jučer osvanula fotografija da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, u našu redakciju je pristigla još jedna fotografija i snimak na kojem se također vide fašistički zlivi i genocidne poruke, nastale u toku noći 6. na 7. januar kada su pravoslavci širm zemlje slavili najveći pravoslavni praznik.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis „Ratko Mladić heroj“, dok na drugoj „Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala“.

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izlivima fašizma sakrivenim pod lažni „patriotizam“ Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka.

Na snimku se vidi desetina mladića koji također u noći na sam Božić s „Božić je, Božić je, pucaju džamije“, umjesto „pucaju prangije“ kako glasi izvorna pjesma.

No, ni tu nije kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje glavnom imamu u Priboju Harun ef. Eminagiću, izrečene u javnoj komunikaciji Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izlive u Pribju od prije samo nekoliko dana, počinjene od strane policijskih službenika, zasigurno je dopriijela do nastanka novih i puhnula u krila svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje.

Da li će ovaj put vrh države, ministar Vulin i predsjednik države Aleksandar Vučić, reagirati adekvatno i zaštititi Bošnjake i muslimane u Priboju i Sandžaku, ili će opet smišljati kojekakve nebulozne odgovore – da možda Bošnjaci za Bajram i Ramazan pjevaju Naseru Oriću i pjevaju o rušenju crkava, ili pak da na društvenim mrežama na sam Bajram vrijeđaju i prijete popovima – ostaje da vidimo.

Pozivamo sve nevladine organizacije i pojedince, bošnjačke i srpske i sve druge, islamske, vravoslavne, katoličke, jevrejske i dr. da osude ovakva nedjela.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

One Comment

  1. Svake godine srbi isto pevaju, a mnogi Bosnjaci muslimani se čude, iznenadjeni su i td. Dajte bre progledajte vise, te komsije vam nista dobro ne misle, niti su, niti će. E sad, sto mi imamo puno muslimana i muslimanki koji su priglupi, to je druga stvar.

Objavio sandzaklive

DUŠKO TOŠIĆ TRAŽIO RAZVOD? Novi detalji incidenta, Karleuša u podlivima!

Mučan muk – ko su policajci iz Priboja