in

Bošnjaštvo im na jeziku, a u srcu kukavičluk

Svjedoci smo ovih dana da je veliki broj srbijanskih portala vodio hajku protiv učiteljice Adele Karaahmetovic Melajac,  zbog toga što je na drugom času nakon izvođenja srpske himne pustila djeci i bošnjačku. To puštanje himne je uzburkalo sujetu srpskih novinara i političara. Na ovo je većina bošnjačkih intelektualaca, političara, koji se hvale i busaju bošnjaštvom ostala nijema  – maca im pojela jezik.

No, ne možemo a da ne primjetimo da na svojim facebook profilima pojedni političari izbacuju postove svakih par sati o tome kako i šta je jeo kolega iz druge stranke, da li se sliko i sa kim, koliko je ćevapa pojeo i slične gluposti koje nažalost ovaj narod interesuju. Gdje su ti hrabri političari sada da stanu uz hrabru učiteljicu koja je puštanjem himne bošnjaka pokazala da i mi bošnjaci, kao manjina, u zemlji Srbiji imamo pravo na svoju himnu i identitet. Smatramo da puštanje himne nije nepoštivanje države u kojoj živimo već je suprotno – država ne poštuje nas kao bošnjake i osporava nam osnovna ljudska prava identiteta u cjelini.

Sada kada se polako uzburkana situacija stišava očekujući da se oglase najbučniji među bučnima ostali smo malo zatečeni  i razočarani. Jedan od mnogih koji se nijesu oglasili a za koje smo smatrali da će se prvi oglasiti na svom facebook profilu vođeni inercijom i dinamikom oglašavanja je Admir Muratović član opozicione partije SPP u Novom Pazaru.

Njegovi postovi su narodski rečeno “bez dlake na jeziku” sa puno žara i oštrine sto možete vidjeti na njegovom facebook profilu.  Ali u ovom slučaju nijesmo videli ni jedan post koji bi stao u odbranu ili osudu gospođe Adele Karaahmetović Melajac.  Bošnjaštvo mu na jeziku a u srcu kukavičluk.  Takođe nijesmo čuli ni jednu riječ osude ili odobravanja od gospodina Muamera Zukorlića predsjednika SPP-a, kao jednog od najuticajnijih ličnosti iz Sandžaka pa i šire. Vjerovatno čeka neki od termina kod Marića na Happy TV, pa će tu zablistati u punom sjaju.

U ovoj pometnji i hajki protiv učiteljice Adele Karaahmetović Melajac nijesmo čuli ni gospodina Nihata Biševca, vjerovatno nije imao vremena – šalimo se!

Da je prethodna vlast imala više sluha i razumijevanja za bošnjake pokazuje i video snimak Tadića u posjeti Novom Pazaru .

Da napomenemo da jedina koja je stala u odbranu i izdala saopštenje za javnost je Islamska zajednica u Srbiji koje možete pročitati OVDJE 
Čelnici druge islamske zajednice Srbije po ovom pitanju se nijesu izjašnjavali.

Piše redakcija portala sandzaklive.com

 

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

2 komentara

Objavio sandzaklive

Antivakseri upali u zgradu RTV Slovenije, prijetili novinarima

Antivakseri upali u zgradu RTV Slovenije, prijetili novinarima

SIJEVALI NOŽEVI U NOVOM PAZARU! Jedno Lice ŽIVOTNO UGROŽENO! / FOTO

SIJEVALI NOŽEVI U NOVOM PAZARU! Jedno Lice ŽIVOTNO UGROŽENO! / FOTO