in

Bošnjaci sa Kosova pisali Rami: Povređeni smo što nije osuđen genocid u Srebrenici |

Bošnjačka politička organizacija sa Kosova Naša incijativa uputila je pismo albanskom premijeru Ediju Rami u kome je izrazila nezadovoljstvo i negodovanje što su poslanici Socijalističke partije odlučili da se u albanskom parlamentu ne usvoji rezolucija o osudi genocida u Srebrenici.

U pismu navode da su veoma iznenađeni, ali i duboko povređeni tom odlukom Ramine Socijalitičke partije. “Vaše odbijanje da usvojite Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, koju su usvojili skoro svi parlamenti u regionu, stvorila je percepciju u bošnjačkoj zajednici da Socijalistička partija Albanije podržava genocid i kulturu poricanja koju aktivno promoviše srpski režim”, navodi ta bošnjačka politička organizacija u pismu Rami i dodaju da je albanski premijer moralno dužan da objasni kontekst u koji je dovedena Albanija zbog ovog postupka.

U pismu navode da od Rame očekuju da preduzme neophodne akcije u pravcu usvajanja rezolucije o Srebrenici s obzirom na, kako kažu, zajednička stradanja Bošnjaka i kosovskih Albanaca, kao i da zauzme aktivnu ulogu u kritikovanju kulture poricanja genocida. “Želeći vam dobro zdravlje i uspeh na političkoj sceni Albanije i Evrope, poklanjamo vam cvet Srebrenice da vas podseća na ne tako davna genocidna stradanja nevinih ljudi u vašem susedstvu”, poručuju na kraju pisma albanskom premijeru koje je objavljeno na Fejsbuku te političke organizacije.

kosovoonline

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Vulin: Moskva nam je veoma opasan prijatelj, ali opasniji prijatelji su oni koji su nas bombardovali

Ukrajinci u Kijevu napravili izložbu uništenih ruskih tenkova