in ,

BORCI STAROG GRADA: PODRŽAVAMO POZIV IZETBEGOVIĆA! KOMŠIĆU, NIKŠIĆU, RADONČIĆU, KONAKOVIĆU – PREVAZIĐITE MEĐUSOBNE ANIMOZITETE

  • Obraćamo se prije svih međunarodnoj zajednici koja putem svojih izaslanika na perfidan način pokušava otvoriti mogućnost cijepanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Najoštrije upozoravamo sve neprijatelje cjelovite i nezavisne međunarodno priznate države BiH čija se zastava vijori ispred Ujedinjenih nacija, da oni koji su se borili za takvu jedinstvenu i nezavisnu zemlju u kojoj nikom neće biti tijesno niti u vjerskom niti građanskom niti bilo kakvom drugom opredjeljenju neće mirno posmatrati kako uništavate budućnost naše djece.

Ignorantski odnos prema rušilačkom djelovanju Dodika

Svjedoci smo da se vi, gospodo, čija su usta puna verbalne podrške cjelovitosti i teritorijalnog integriteta BiH ignorantski odnosite prema otvorenom i rušilačkom djelovanju Milorada Dodika i SNSD-a uz neskrivenu podršku Dragana Čovića i HDZ-a.

Da također otvoreno vršite pritisak na Bakira Izetbegovića da pristane na nešto u ime svih Bošnjaka a što bi obezvrijedilo našu borbu, ponizilo naše zrtve i porodice. Obećavamo Vam da to nećemo dopustiti. Također, svjedoci smo da je međunarodna zajednica već podijelila probosanske stranke i jedne po jedne zove na razgovore računajući na onu staru – “Podijeli pa vladaj”!

Autopijac.com

Dogovoriti jedinstvenu strategiju djelovanja

Zato ovim putem pozivamo sve predstavnike probosanskih stranaka kao i intelektualnu elitu da hitno dogovore jedinstvenu strategiju daljnjeg djelovanja po pitanju očuvanja državnosti BiH. U tom kontekstu nedvosmisleno pozdravljamo i podržavamo poziv Bakira Izetbegovića svim probosanskim strankama da zajednički nastupaju u pregovorima o svim važnim pitanjima za državu BiH. Zato Vas Željko Komšiću, Nermine Nikšiću, Fahrudine Radončiću, Elmedine Konakoviću, Nermine Ogreševiću, Mirsade Kukiću pozivamo; Prevaziđite međusobne animozitete u interesu države, ovog naroda i naše djece.

Dogovorite zajednički nastup i djelovanje prema svim faktorima kako domaćim tako i stranim. Pozivamo vas da jasno i glasno se borite za državu BiH . Da budete jaki, čvrsti i odlučni. Budite dostojni i ponosni učesnici historijskih procesa a mi branioci cjelovite i suverene države BiH stojimo čvrsto uz Vas u svakom trenutku. A poruka svim građanima BiH je da je Bosne bilo od prije hiljadu godina i bit će je do sudnjeg dana – navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik SUBOOR 92-95 Armis Mašić.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Dječak od 15 godina napravio masakr u srednoj školi u SAD, ubijena trojica učenika

SKOPLJE: Otac silovao i prodavao maloljetnu ćerku, MAJKA JE PODVODILA ZA 8 EVRA!