in

BMW prodao milioniti elketrični auttomobil

BERLIN – Nemačka automobilska kompanija BMW objavila je danas da je prodala milionito električno vozilo (EV) i da planira da do 2025. dostigne cifru od dva miliona prodatih čisto električnih automobila.
Oko 70 procenata do sada prodatih EV bili su hibridi, izjavio je član Upravnog odbora BMW-a Peter Nota na okruglom stolu sa novinarima, dodajući da kompanija veruje da će hibridni modeli i dalje igrati važnu ulogu, posebno za kupce kojima punjači nisu široko dostupni, prenosi Rojters.
Dalja modernizacija automobila na fosilna goriva je važan korak ka tome da industrija postane održivija, rekao je on dodajući da se tek „tada može napraviti raznovrsnost baze kupaca”.

Ova kompanija ima za cilj da najmanje 50 posto njene globalne prodaje čine potpuno električna vozila do 2030. godine, ali je više puta upozorila da je nedostatak infrastrukture za punjenje glavna prepreka bržem prelasku potrošača na EV.
Prodaja BMW-a u novembru je bila nešto manja od prošlogodišnjeg nivoa, rekao je Nota, podsetivši na problem ograničenih isporuka usled nedostatka čipova.
BMW, međutim, čvrsti veruje da će ostvariti apsolutni rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, dodao je on.

Tanjug

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Sandzak: Policija pojačava kontrolu na otkrivanju pijanih i drogiranih vozača

Nastavniku fizičkog iz Tutina tri godine zatvora zbog obljube maloletne učenice