in

BJEŽE IZ RUSIJE / Nakon Putinove objave mobilizacije skoro 5.000 Rusa ušlo u Finsku preko istočne granice

Evo kako možete prvi vidjeti ekskluzivne vijesti sa Sandzaklive.rs portala na svom facebooku / Pogledaj → OVDJE

Gužve na granici Finske i Rusije, gde je predsednik Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju, povećane su tokom noći, saopštila je danas finska granična straža i dodala da je situacija pod kontrolom.

-Finska pomno prati dešavanja u susednoj Rusiji nakon naredbe predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina o vojnoj mobilizaciji – izjavio je juče finski ministar odbrane Anti Kaikonen, prenosi Rojters.

Broj ljudi koji su juče prešli granicu ipak je manji nego tokom vikenda, rekao je šef za međunarodne poslove finske granične policije. Dodaje da je juče 4.824 Rusa ušlo u Finsku preko istočne granice.

Putin je juče potpisao ukaz o prvoj mobilizaciju u Rusiji od Drugog svetskog rata. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da se delimična mobilizacija, koju je najavio Putin, odnosi na lica koja imaju vojno iskustvo i najavio da će biti pozvano 300.000 rezervista.

Autopijac.com

Litvanija podigla stepen borbene gotovosti

Litvanija je juče podigla stepen borbene gotovosti svojih jedinica za brzo reagovanje da bi sprečila svaku eventualnu provokaciju sa ruske strane, izjavio je litvanski ministar odbrane Arvidas Anušauskas nakon što je Moskva proglasila delimičnu mobilizaciju.

Pošto će Rusija sprovesti mobilizaciju i u regionu Kalinjingrada, u susedstvu Litvanije, Viljnus ne može samo da čeka, već mora da se pripremi, napisao je Anušauskas na Fejsbuku, prenosi Rojters.

-Finska pažljivo prati situaciju u susednoj Rusiji posle ukaza ruskog predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji. S obzirom na okruženje, mogu da kažem da je situacija stabilna i mirna, a naše snage su dobro pripremljene – izjavio je juče finski ministar odbrane Anti Kaikonen, prenosi Rojters.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

TEŠKA SITUACIJA / Dramatične pripreme u Njemačkoj za najhladniju zimu od Drugog svetskog rata

“Radije ću da pobegnem, nego da se borim”: Ispovest Aleksandra nakon Putinove odluke o delimičnoj mobilizaciji