Bivši Reis poručio Vučiću: “Smiri doživljaj, urazumi se zbog srpskog naroda…”

Izvor: Novi.ba

Žao mi je tog naroda što mora da vas se stidi ovdje i u bijelom svijetu! Da li vi to, Vučiću, razumijete? – poručio mu je reis Cerić.

Obraćajući se javnosti iz Budimpešte, gdje učestvuje na Četvrtom demografskom samitu, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, između ostalog je kazao da je ključna tema mali broj djece u Srbiji i da se mora poduzeti splet mjera koje je priredio ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Ratko Dmitrović.

Morate da imate preko 2,2 da bi zadržali održivost. Sela su nam pusta, druge opštine u Srbiji se prazne. Nemamo nigdje dobru situaciju, pa ni u Novom Pazaru.

Beograd izvlače migracije – kazao je Vučić, te dodao kako nigdje ne postoji najbolje rješenje, ali da je situacija loša potvrđuju Vučićeve riječi da “Srbija za 20 godina neće imati ni pet miliona stanovnika“.

Na svom Facebook profile uz naslov objave: “Savjet dana”, reagirao je dr. Mustafa Cerić.

Vučiću, smiri doživljaj! Urazumi se ne zbog nas, već zbog srpskog naroda, kojeg ponižavate i uništavate! Žao mi je tog naroda što mora da vas se stidi ovdje i u bijelom svijetu! Da li vi to, Vučiću, razumijete? – poručio mu je Cerić.

Izvor: Novi.ba

Total
39
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts