in

Bivši inspektor SBPOK negira da je urgirao za Miljkovića

BEOGRAD – Bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić, negirao je danas u Višem sudu u Beogradu da je aprilu 2020. godine urgirao da se, mimo procedura, Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil, a istog dana Miljkoviću je vozilo i vraćeno.
Papić se na početku suđenja kratko izjasnio da ne priznaje krivično delo trgovina uticajem za koje je optužen, a u daljem toku suđenja će izneti svoju odbranu.

Autopijac.com

Suđenje je krenulo čitanjem optuznice i uvodnim rečima tužilaštva i Papićevog branioca, koji su predlagali dokaze koje žele da se izvedu na suđenju i svedoke koji treba da budu ispitani.
Za krivično delo trgovina uticajem za koje se Papić tereti, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.
Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu u skladu sa zakonom i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.
Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i brani se sa slobode.
MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.
Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.
Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet eških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Tanjug

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Major u penziji zaplakao zbog Zukorlića – Evo po čemu će ga pamtiti (Video)

Sandžak: U pucnjavi Kenan Sujković teško, Mirza Kastrat lakše ranjen