in

Bihorac:DA LI JEDNA MINISTARKA SPOLJNIH POSLOVA SMIJE DA ODRŽAVA SASTANKE PO HOTELSKIM SOBAMA, I TO PORED VRATA?

Autopijac.com

Piše: Emir Bihorac

Bosna i Hercegovina juče je otvorila svoj generalni konzulat u Novom Pazaru, prvo diplomatsko predstavništvo na teritoriji Republike Srbije, koje je van Beograda.

Juče je bio jako važan dan za diplomatske odnose države Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a naročito za građane Novog Pazara i ostalih dijelova Sandžaka. Međutim, jučerašnji dan je verovatno obeležio i jedan diplomatski skandal u kojem je, nadam se nevoljno, učestovovala i ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, Bisera Turkovic.

Naime, RTVNP juče je objavila vijest da su se sastali Rasim Ljajić i ministarka Turković. Ova vijest nije nimalo čudna sama po sebi, problem je u tome jer postoji osnovana sumnja da je održan u sobi Hotela Vrbak, što je neverovatan diplomatski skandal.

Ukoliko pogledamo slike, videćemo da su se Ljajić i Turković susreli u hotelu Vrbak o čemu svedoči slika iz sale gde je hotelska recepcija, a nakon toga su održali sastanak u nekoj prostoriji.

Prostorija u kojoj je odžan sastanak, neverovatno podseća na jednokrevetne i dvokrevetne sobe hotela Vrbak. Ko nije bio gost hotela, može slike hotelskih soba pogledati na sajtu hotela. Slike sam i okačio uz ovaj tekst, a preuzeo sam ih sa hotelskog sajta.

Dakle, sve je isto kao u hotelskim sobama, vrata su ista, televizor je isti, iste su stolice i stočić. Ja se najiskrenije nadam da je na slikama neka sala za sastanke hotela Vrbak, u protivnom napravljen je užasan diplomatski skandal.

Ovde uopšte nije poenta da li se vidi krevet u sobi, jer su slike sa sastanka u krupnom kadru i jasno je da je prostor u kome je održan sastanak jako mali. Ostatak hotelske sobe je namerno sakriven kako bi se sakrila velika sramota. Ovde se mora i dodati činjenica da se u većini hotelskih soba, kupatilo nalazi odmah do samih ulaznih vrata, te postoji još jedna gora opcija – ministarka spoljnih poslova BiH je održala sastanak pored vrata od kupatila!!!

Dakle, vrata na slikama sa sastanka mogu biti i vrata od kupatila, ali skoro je pa očigledno da je mesto održavanja hotelska soba, što je samo po sebi neviđen prekršaj diplomatskog protokola!

Autopijac.com

Ja sam svestan da Rasimu Ljajiću uopšte nije bitno đe će održavati sastanke, što se njega tiče najmanji je njemu problem da održi sastanak pored vrata od klozeta. Može on i da drži sastanke i ispred soba, i pod nekom strehom, i u klozetu. Što se njega tiče, može on i da sastanči na wc šolji i u tuš kabini. Njemu je samo bitno da se njegov cilj ispuni, a đe će sastanke održavati – ma nema on obraza i srama za te stvari. Može Ralja đe god hoćete i naravno sa kim god hoćete. Ovaj susret je sporan zbog drugog učesnika sastanka – ministarke Turković.

Ministarka Bisera Turkovic i njen kabinet nikako nisu smeli da dozvole da se sastanak održi na mestu koje podseća na hotelsku sobu. Dakle, u hotelu ima bezbroj drugih sala za sastanke, u Novom Pazaru takođe. Ukoliko na slikama ministarka Turković sedi u hotelskoj sobi, pored vrata od kupatila, ovim je najgrublje URUŠEN UGLED Ministarstva spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, a najstrašnije je PONIŽENA država Bosna i Hercegovina.

Ukoliko je Rasim predložio mesto održavanja sastanka, nadam se da je sada svima jasniji njegov cilj – poniženje, sramota i urušavanje ugleda. Ukoliko je ideja potekla iz kabineta ministarke, nadam se da je sada ta osoba svesna koliko je narušen ugled države Bosne i Hercegovine.

Dakle, još jednom – postaviti ministarku spoljnih poslova u hotelsku sobu, do samih vrata (možda i vrata od kupatila) da održi sastanak sa bilo kim je jedan neverovatan DIPLOMATSKI SKANDAL koji najozbiljnije URUŠAVA UGLED DRŽAVE i vlade koju ta ministarka predstavlja.

Ukoliko se i takav sastanak održao, najbolje bi bilo ne objavljivati bilo kakve slike, naročito ukoliko se može pretpostaviti mesto održavanja sastanka.

Ovde bih samo napomenuo, da funkciju ministra obavlja jedna dama i jedan vrsni diplomata, sa tri decenije iskustva u diplomatiji, što sastanak na ovom mestu još dodatno kompromituje.

Još jednom, ja se nadam da sama scenografija sastanka samo podseća na hotelsku sobu, i da je ovo samo slučajnost, odnosno da je u pitanju neka omanja sala u hotelu Vrbak.

Nadam se da sam pogrešio, ali se plašim da je vrlo verovatno da sam ipak u pravu. Ukoliko je ministarka ovakvim činom htela da pošalje i poruku Ljajiću da je njemu mesto pored vrata ili pored vrata od kupatila, plašim se da je ovo pogrešan način da to učini jer je takvim činom najviše obezvredila svoju funkciju i povredila ugled svoje države.

Na kraju, poniženja i urušavanje ugleda je nešto što prati Rasima Ljajića već nekoliko decenija, te je ovo samo još jedan događaj u nizu.

Imaće Rasim još puno ovakvih situacija, još desetine. Ja se samo nadam da više neće u svoja poniženja uvlačiti ministre drugih država i to tokom svečanih dana, kakav je svakako i dan otvaranja Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Kurti: Neće biti nikakvog pogroma Srba na Kosovu

Poznati turski pjevač doživio saobraćajnu nesreću