in ,

BiH: U rijeci Bosni kod Žepča pronađeno tijelo drugog radnika iz Turske

Tijelo radnika, državljanina Turske inicijala O. P., pronašli su pripadnici specijalnog spasilačkog tima Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Republike Turske (AFAD), potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK

U rijeci Bosni kod Donje Golubinje u Općini Žepče pronađeno je tijelo drugog radnika kompanije Cengiz Insaat za kojim su spasilačke ekipe tragale od 8. novembra, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.Tijelo je pronađeno jutros u 10,45 sati na lokalitetu Hanovi, u mjestu Donja Golubinja kod Žepča.Kako je rečeno iz Operativnog centra, tijelo radnika, državljanina Turske inicijala O. P., pronašli su pripadnici specijalnog spasilačkog tima Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Republike Turske (AFAD).

Spasioci su od jučer pretraživali dio terena na kojem su vjerovali da se nalazi drugi od dvojice radnika turske firme koji su pali u nabujalu rijeku Bosnu.Dvojica turskih radnika zaposlena u kompaniji Cengiz Insaat, koji su bili angažovani na izgradnji autoputa na Koridoru 5c, pali su u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja 8. novembra.

Odmah je pokrenuta potraga, te je nakon nekoliko dana pronađeno tijelo jednog od dvojice radnika.Osim Federalne uprave civilne zaštite, u potragu je bio uključen i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH, pripadnici AFAD-a iz Turske, Civilna zaštita Žepče, Policijska uprava Žepče, pripadnici Gorske službe spašavanja Zenica, Specijalne jedinice MUP-a ZDK te radnici kompanije Cengiz Insaat, koji su od početka pomagali u potrazi na lokacijama na kojima se odvijala potraga, kao i ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ).

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Švedska: Sandžaklija NERMIN HAJDARPAŠIĆ POBIJEDIO DVOSTRUKOG MMA ŠAMPIONA

Slučaj u Plavu: Djevojčica (14) priznala da godinu dana živi sa oženjenim čovjekom