in ,

BiH – Ovakav mezarluk još niste vidjeli: ”Ima bolju stolariju nego neko na kuci”

Majstor iz Velike Kladuše je na svom profilu na Facebooku objavio snimak porodičnog turbeta. Koje je vjerovatno drugačije od svih koja ste dosad vidjeli.

Majstor navodi da je radeći svoj posao postao svjedok različitih ljudskih sudbina te da je upoznao ljude raznih profila. Kod jednog od svojih klijenata za videonadzor je imao priliku vidjeti “neobičnu građevinu”. Koju je predstavio kao “najmoderniji mezarluk na ovim prostorima”.

Radi se o turbetu porodice Velić, koje je izgrađeno u formi malog objekta s krovom. Turbe je namijenjeno za bračni par Velić, unutrašnjost je urađena u mramoru, a tu je i već postavljeni spomenik/nišan s upisanim imenima bračnog para i godinom njihovog rođenja.

Također, tu su dva grobna mjesta, odnosno mezara, kojim se pristupa rostfrajnim stepenicama, a tijela preminulih se stavljaju u ozidane prostore koji se nalaze iza aluminijskih vrata. Porodica Velić je čak pripremila i tabute.

Majstor je u šali prokomentarisao da turbe ima “bolju stolariju nego neko na kući”.

Turbe je osvijetljeno lusterom, a u njemu se nalaze i slike, komoda s ćefinima, klupa i lobanje kurbana koje su Velići žrtvovali tokom svog života.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Kurti: Problem nije Kosovo, problem su Srbija i Vučić koji misli kao 90-tih

Uhapšen Fikret Abdić, snimljeno hapšenje